Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedjeljom u 2
Povratak na članak

Jokić: Uvjeren sam u nastavak kurikularne reforme te očekujem operativnu podršku

„Živimo u društvu koje je konflikno i podijeljeno. U 14 mjeseci naš rad bio je mjesto iskrenog dijaloga i mjesto u kojem je ostvaren konsenzus i razgovor različitih mišljenja“, poručio je Boris Jokić.

Komentari 45

K2
kritičar_2
18:30 20.03.2016.

Svi oni koji Josipa Broza ,najvećeg zločinca s ovih prostora,dižu u nebesa i Štulića-četnika,stavljaju u popis za lektiru,morali bi biti izbačeni iz obrazovnog sustava,a pogotovo iz skupine koja radi na "programskoj reformi".

VL
Avatar Tigar63
Tigar63
18:24 20.03.2016.

Jokiću u lektiru za osmi razred obavezno stavi literalne radove Mile Kekina jer on je veliki promišljatel komunizma kao takvog i djeca bi čitajući njegova djela mogla proširiti svoja znanja o propuhu i magli. Utukli ste milijune kuna nas poreznih nas poreznih obveznika da bi našu djecu učili kako biti Hrvat nije baš sramota ,ali nije baš ni pohvalno. Zato Vam kažem da si taj kurikulum možete zabiti u prkno.

VL
Avatar crv od porculana
crv od porculana
18:30 20.03.2016.

KOJI LIK, bez vjere, morala , jedno pitanje koliko ste lapili novca iz proračuna vas 500, i što ste to pametno učinili , gazite prava večine a namećete stavove manjine, pedofila, bezbožnika , gej populacije, koliko ste samo novaca zamračili, koliko je to obroka u školi, pokaznih karti, koliko toaleta, koliko dvorana, koliko ste umanjili prosvjetnim radnicima njihova prava i plaće, u biti vas 500 14 mjseci ste bili na državnoj sisi, prijaviti vas DORHU i sve vas u remetinec

VL
JU
juma
18:28 20.03.2016.

Podržala ih prethodna vlada?? Jeste li se naspavali, gospodine Jokiću? Sada bi vam netko trebao objasniti kako se vlast u medjuvremenu promijenila, pa vam podrška prethodne vlade i nije neka preporuka za posao koji radite, nego upravo suprotno od toga.

VL
HR
hrkomentar
18:19 20.03.2016.

Izgleda Boris Jokić razgovore koje ima sam sa sobom u glavi svrstava u kategoriju "dijalog"... pa gdje je bio taj dijalog? rasprava tek počela, a on priča o dijalogu? Okupio je oko sebe svoje istomišljenike i to mu je dijalog.. U znanosti se dijalog vodi recenzijama, stručnim komentarima... a Jokić vrši nasilje nad raspravom.. Naprosto u trenutku kada bi trebala trajati rasprava, on terorizira sve svojim monolozima i ne dozvoljava da se raspravlja.. takva vrsta reforme Hrvatskoj ne treba

VL
Avatar crv od porculana
crv od porculana
18:36 20.03.2016.

gdje je bio objavljen oglas za tvoje mjesto, nigdje, zato si se ti samo javio moš misliti, okupio si sve mrzitelje hrvatske , koji mrze sve što je hrvatsko jedino su im drage kune,

VL
GU
gustirna
18:55 20.03.2016.

u petak je bujuica imala goste policajce koji su svjedocili o kriminalu vrha policije ....ali mediji pod cizmom procetnika milanovica to presucuju ali nam donose milanovicevog potrcka koji je aci omilio i kao zemljak..,...

VL
MA
Marko1337
18:37 20.03.2016.

Šuvarizacija hrvatskog školstva. Ne, hvala.

VL
Avatar Bog_i_Hrvati
Bog_i_Hrvati
19:07 20.03.2016.

Reformu školstva treba provesti, ali kako bi se djecu rasteretilo od učenja raznih nepotrebnih gluposti. Emisiju sam gledao, ali nisam stekao dojam da reforma ide u tome smjeru. Bilo je sve nedorečeno, kao informatiku bi trebalo uvesti od prvog razreda, ali... Također u emisiji se je željelo na Stankovićev način prikazati kako Judita i Ilijada nisu dobri za djecu i mlade. Mogu se složiti da su Marulić i Homer teški za čitanje i da njih bi trebalo djelomično obrađivati. Ali meni osobno su teži Jergović i Tomić. Vrijeđaju inteligenciju, a uvršteni su na popis. A o tome se u Stankovićevoj emisiji naravno nije govorilo.Kao i o Štuliću... Ovo Jokićeva kurikularna reforma podsjeća na ukinutovog Homerovog Trojanskog konja. Nagnutog u lijevo.

VL
MA
Marko1337
18:44 20.03.2016.

Dakle, kada malo proguglate Jokića doći ćete do saznanja da je za sebe izjavio da je ateist. Sada, je li kao društvo od 80 i nešto % katolika možemo prihvatiti činjenicu da nam ovakav profil čovjeka stvara vrijednosni sustav kod djece, pitanje je za građane ove zemlje. Ja ne želim. Nipošto ne želim!

VL
Avatar crv od porculana
crv od porculana
19:12 20.03.2016.

dali se neko sjeća kada su na ulici napali šuvara i pljunuli ga i malo poravnali kičmu, ovaj ateist bi mogao i gore proći

VL
Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
19:08 20.03.2016.

Ne znam što je motiv za reformu gospodina Jokića? Novac? Ime u povijesti koje će biti mjerilo prema kojem će se mjeriti vrijeme. Kao od Šuvara...ne znam..ali zar nije licemjerno forsirati priču kad znamo da je debelo odrezan proračun za školstvo? Ne znam...sva sreća što se javnost digla na noge eto ne zbog ocjene "kvalitete" reforme obrazovanja već zbog lektire. Sva sreća jer bi prošla još jedna duboko u sadržaju loša "reforma" jer što misliti o neocjenjivanju učenika u prva dva razreda osnovne škole ili umjesto brojčanih ocjene učenici bi imali opisne ocjene. Kakva je to reforma? Umjesto 2 učenik će dobiti Dva? To je reforma? Svašta...

VL
DU
Deleted user
19:55 20.03.2016.

Sve sami Borisi,Igori,Bojani,Aleksandri,pa zar je moguće da nama Svrbi vode kuku-rikalnu reformu?Dva Srbina raspravljaju o reformi školstva za Hrvate,pa ljudi dokle smo došli?Zamislite nešto slično u Svrbiji?Treba nastaviti sa čišćenjem a oni neka kmeće po Europi..

VL
KT
komen_tar
22:04 20.03.2016.

Jokic zvani Kurikularna reforma :)

VL
PI
pinkec
00:00 21.03.2016.

Ne izgleda mi dobro školska lektira bez Marula i drugih hrvatskih književnih velikana, koju uvodi Boris Jokić! To je bilo planirano za region!

VL
PI
pinkec
05:41 21.03.2016.

Dosta nam je bilo vodja ateista, koji ne bi slali svoju djecu na vjeronauk!

VL
DH
dalibor.hren
17:31 21.03.2016.

Gospodo komentatori, ako reforma ne prođe, školstvo se vraća u 19. stoljeće, a vladajući će i dalje voziti nove BMW -e i imati plaću od 20.000,00 kn. Ne zaboravite da je dr. Jokić pametniji i sposobniji od cijelog Markovog trga i bliže okolice!

VL
KU
kunigunda
23:10 20.03.2016.

ajde jokiću ne okolišaj operativna podrška to vam je crna rupa u proračunu iz koje kunice bježe na sve strane hoću reći u džepove ekipe koja radi na toj gluposti zvanoj kurikulum

VL
RD
Red Dufrense
20:56 18.04.2016.

Kakva reforma? Obećavaju u javnosti naveliko rasterećenje programa. Pročitajte prijedlog za matematiku... Ne da je rasterećen nego bitno opterećen sadržajima, od reforme ni r.... A učitelji matematike (5.-8. razred i SŠ) godinama već govore da je glavni problem u nedostatku vremena i pretrpanosti programa... Sav taj sadržaj ne može se kvalitetno odraditi i onda se pitamo zašto je toliko problema s matematikom i kojekakvim testiranjima Pisa i sl. Nema vremena za promišljanje i projektnu, istraživačku i problemsku nastavu... A ovo ništa ne mijenja... U satnicu se ne dira...

VL
DH
dalibor.hren
18:24 20.03.2016.

Za djecu nema novaca (0ve godine 168 000 000,00 kn manje nego lani) zato jer nemaju pravo glasa i vladajućima (lijevim i desnim) se ne isplati ulagati u školstvo!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.