Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jokić: Ovo je zemlja u kojoj izgubiš izbore, a onda dva mjeseca ne dolaziš na posao

Jokić je u svom govoru kritizirao političare svih stranaka, ali i pozivao sve slojeve društva da zamišljaju bolju Hrvatsku i naglasio da svi trebaju djelovati u tom smislu
26. siječnja 2017. u 12:31 8 komentara 2376 prikaza
boris jokić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Napredak u obrazovanju i primjena tehnologije u obrazovanju jedna je od glavnih tema ovogodišnje tehnološke konferencije Bug Future Show koja se održava u Zagrebu. 

Konferenciju je predavanjem otvorio Boris Jokić, bivši voditelj kurikularne reforme. On je u svom govoru kritizirao političare svih stranaka, ali i pozivao sve slojeve društva da zamišljaju bolju Hrvatsku i naglasio da svi trebaju djelovati u tom smislu. 

– U svakoj zemlji vlada politika, ali problem Hrvatske jest što kod nas vlada loša politika. Ovo je zemlja u kojoj izgubiš izbore i onda se ne pojavljuješ na radnom mjestu u Saboru dva mjeseca, a za izgovor kažeš da se odmaraš – kritizirao je Jokić očito bivšeg šefa SDP-a Zorana Milanovića iako ga nije spominjao imenom. Kritizirao je i sve političare, uključujući i Most, kao i sve hrvatske vlade zbog toga što se više ne fokusiraju na reformu obrazovanja. 

– Ili odeš kod javnog bilježnika i kažeš jedno, a radiš drugo. Ovo je zemlja u kojoj ukradeš novac, oštetiš državu, odeš u zatvor, ali se iz zatvora vratiš mršav i sretan. Obrazovanje je u Hrvatskoj uvijek zadnja rupa na svirali, ovdje se ministar obrazovanja bira dan prije predstavljanja Vlade – kritizirao je Jokić. 

Obrušio se na zastarjeli program obrazovanja te istaknuo da se nastava informatike u gimnazijama još uvijek provodi prema programu iz 1993. godine. 

Na kraju svog govora Jokić je pozvao na akciju sve strukture društva – i vjernike i ateiste i agnostike, gamere, influencere pa i fejkere: 

– Napravimo od ove republike prošlosti republiku budućnosti. Izgradimo bolju Hrvatsku – zaključio je u misao u pozitivnom tonu.

>> Ministarstvo reagiralo na Jokićevo priopćenje: Želimo stabilan i neovisan proces naobrazbe

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
 • Deleted user:

  Jokić je još u šoku od posljednjih dvaju parlamentarnih izbora. Tko ide protiv Marulića uvijek izgubi.

 • Avatar mofo
  mofo:

  Šta ovaj grize svoga tek tako radi reda ili je skroz puko?

 • Avatar kriticko_razmisli
  kriticko_razmisli:

  Još jedan pakšu za govornicom