Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izmišljena priča

Trump šokirao javnost tvitom o umakanju metaka u svinjsku krv

Američki predsjednik Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
18.08.2017.
u 09:47

Riječ je o mitu koji se proširio internetom, a prema kojem je general John Pershing tijekom rata na Filipinima početkom 20. stoljeća naređivao ubijanje terorista mecima umočenima u svinjsku krv

Američki predsjednik Donald Trump osudio je jučerašnji teroristički napad u Barceloni, nakon čega je na Twitteru ponovio odbačeni mit o generalu koji se navodno borio protiv islamističkih militanata koristeći svinjsku krv za počinjenje masovnih smaknuća.

– SAD osuđuje teroristički napad u Barceloni u Španjolskoj i učinit će sve što je potrebno da pomogne. Budite čvrsti i jaki, volimo vas! – napisao je Trump jučer na Twitteru.

Uslijedio je sporni tvit.

– Proučite što je general Pershing iz SAD-a činio uhvaćenim teroristima. Radikalnog islamističkog terora više nije bilo 35 godina! – napisao je.

Riječ je o mitu koji se proširio internetom, a prema kojem je general John Pershing tijekom rata na Filipinima početkom 20. stoljeća naređivao ubijanje terorista mecima umočenima u svinjsku krv. Poslagao bi 50 terorista i naredio svojim ljudima da ih ubiju 49, a preostalog bi pustio da kaže svojim ljudima što se dogodilo. Muslimanima je zabranjeno konzumirati svinjetinu. Kako piše BBC, povjesničari kažu da u mitu i Pershingu nema istine.

Američki predsjednik Donald Trump
1/11

Trump je ovu priču već pričao tijekom svoje kampanje, no tada je govorio da islamističkog terorizma nije bilo 25 godina. Sada je to razdoblje produljio za deset godina.

Američki predsjednik Donald Trump
1/20

Komentara 24

KA
kajbum
10:15 18.08.2017.

Trum volimot te svi smo uz tebe

Avatar dmitarX
dmitarX
10:17 18.08.2017.

šokirao fašoliberaliste, normalan svijet nije..

SU
Subbzero
10:18 18.08.2017.

Trump ljudina!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije