Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.08.2017. u 08:20

Eventualne buduće islamske teroriste treba tražiti među onima koji su zatvarani i osuđivani.

Ono što se dogodilo u Barceloni, pokraj Katalonskog trga je teroristički napad, potvrdila je katalonska policija na Twitteru. Aktiviran je protokol predviđen za terorističke napade. Uhićena su dva terorista, a jedan od njih je Driss Oukabira, podrijetlom iz Magreba, s boravkom u Španjolskoj koji je unajmio dva kombija s kojima je jedan „pokosio“ prolaznike na ulici Rambla.

Oukabir je na svome Facebooku imenu pridodao ono Soprana, mafijaša tv-serije, te je hvalio marokansku i druge mafije. Policija je zamračila njegovu stranicu na društvenim mrežama, a doznaje se kako je bio u zatvoru 2012. zbog kriminalnih djela. Dakle, još jedan kriminalac se „pretvorio“ u islamskog teroristu. To je još jedan, u nizu, napada vozilima kao oružjem.

Napad u Barceloni
1/11

Upute ISIL-a

Atentat u Barceloni nije više samoubilački napad, nekog kamikaze, već prema, upravo uputama tzv. ISIL-a koje objašnjavaju kako se vozila mogu pretvoriti u oružje. Druga uputa tzv. ISIL-a je da vozač vozila, kada se ono zaustavi zbog udarca u nešto, treba izaći i napasti pištoljem ili nožem sve osobe na koje naiđe. Tako je bilo u ožujku ove godine u Londonu, a u Nici prije godinu dana vozač kamiona-ubojice, Mohamed Bouhlel, bio je ubijen prije negoli je mogao nanijeti zlo još nekome.

Napad u Barceloni
1/20

Jedino tako tzv. ISIL može privući neku osobu koja živi u Europi da počini napad, odnosno da ima mogućnost bijega. No, kao što se vidjelo i napadač u Nici, kao i onaj u Berlinu, pa sada u Barceloni riječ je uvijek o kriminalcima. Inače, od 2015. u Španjolskoj, gdje je zadnji atentat bio prije 13 godina u Madridu tada još kamikaze Al Qaede, uhićeno je 150 osoba optuženih za širenje propagande i regrutiranje u ime tzv. ISIL-a.

Iz Španjolske je u rat u Siriju i Irak, na stranu džihadista, otišlo oko 190 „dobrovoljaca“ muslimanskog podrijetla. Eventualne buduće islamske teroriste treba tražiti među onima koji su bili zatvarani i osuđivani iz bilo kojeg razloga i koji su, očito za veliki novčani iznos, spremni riskirati život. Uostalom, ionako riskiraju život kao kriminalci.    

 

Komentara 13

PR
prajdali100
08:43 18.08.2017.

Nikada vise Europa ih se nece rijesiti ! To je kancer zbog kojeg ce Europa dugo umirati u teskoj agoniji.Tome je znatno pridonijela frau Merkel.

DU
Deleted user
08:29 18.08.2017.

A koja taktika je druga Plenkija o tome kako primati arape iz njemacke i to sakrivati od hrvatske javnosti?

DU
Deleted user
08:32 18.08.2017.

AJMO SVI U EVROPU GOSPODJA MERKEL VAS TREBA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije