Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povjerenik za proširenje

Johannes Hahn: Nema se tu što pregovarati, problem se može riješiti jedino ukidanjem blokade

European Neighbourhood Policy and Enlargement Negotiations Commissioner-designate Johannes Hahn of Austria addresses the European Parliament's Committee on Foreign Affairs, at the EU Parliament in Brussels September 30, 2014.        REUTERS/Yves Herman (B
Foto: Reuters/PIXSELL
25.09.2015.
u 16:19

Hahn navodi da reakcije nije bilo jer nije želio pridonijeti podizanju tenzije u izjavama “koje su doprinosile trajnoj šteti”.

Europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn izjavio je kako je jako zabrinut zbog situacije na srpsko-hrvatskoj granici. Na zajedničkoj konferenciji za medije sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem izjavio je kako misli da se tu ''nema što pregovarati'' te dodao da se problem može riješiti jedino ukidanjem blokade, javlja B92.

– U schengenskoj zoni moguće je uvesti određene privremene kontrole granica, ali te mjere moraju biti umjerene i srazmjerne i ne smiju biti diskriminatorne – kazao je Hahn.

Na pitanje kako komentira izjavu hrvatskog premijera Zorana Milanovića o podizanju ograde, Hahn kaže da mu se ne sviđa takav način govora ni privatno, a posebno ne na državničkom nivou.

Hahn navodi da reakcije nije bilo jer nije želio pridonijeti podizanju tenzija u izjavama “koje su pridonosile trajnoj šteti”.

>> Milanović: Intenzivno razmatramo mogućnost da danas ili sutra maknemo mjere

>> Večernji doznaje: Granica sa Srbijom bit će otvorena do kraja dana!

Komentara 63

BU
Bulaba
16:44 25.09.2015.

Auuu, ma gdje nam je sad najbolji prijatelj Angele Merkel i pape Franje, Zoka the orao? Pokakao je svoju orlovsku kakicu, a sad ju mora pojesti? Ovaj Johannes je inače Austrijanac o čijoj zemlji Milanović već danima kokodače hvalospjeve dok vrijeđa Srbiju i Mađarsku, a Austrija je danas i službeno stala na stranu Mađarske i njenog zida. Ma bravo, orle Milanoviću.

ST
Stojko
16:45 25.09.2015.

Kaže Milovanović za Vučića da prodaje finte koje netko kupuje. Pa koje finte Milanović prodaje nama cijelo vrijeme??? Opet će biti kao i kod lex Perković zakona, puno lajanja nakon čega će polizati sve ono što je uneredio. Prodavač magle samo takav.

AM
ameris
16:44 25.09.2015.

Nikad ne udaram crknutu mačku ...no Milanović ,taj nabildani egoman i njegova širokotrupna pročelnica..do prije desetak dana ,iskompleksirani do neba što ih pobjegulje izbjegavaju...sada ubiru plodove " češkanja mećke "...a što mi Hrvati činimo...uživamo u njihovoj bijedi ..koju enormno skupo plaćamo..da,da...ne zaslužujemo bolje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije