Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Jimmy Carter će podržati Obamu, Clinton spremna za potpredsjednicu

03.06.2008.
u 23:59

Bivši američki predsjednik Jimmy Carter izjavio je u utorak da će podržati Baracka Obamu kao demokratskog predsjedničkog kandidata nakon što se zatvore birališta na posljednjim predizborima u Montani i Južnoj Dakoti, a Obamina protivnica Hillary Clinton navodno je izjavila kako je otvorena i za kandidata za potpredsjednicu najavljujući time svoj poraz u utrci s Obamom.

"Činjenica je da Obamini ljudi već znaju da imaju moj glas kada se večeras zatvore birališta", izjavio je Carter za Associated Press u Atlanti, nakon govora koji je održao u tamošnjem Svjetskom kongresnom centru.

Carter, utjecajni demokrat i superdelegat, do sada je službeno bio neutralan u utrci ali je iznosio visoke ocjene o Obami. Govorio je njegova djeca, unuci i njihovi bračni drugovi podržavaju Obamu.

Očekuje se da će večeras nakon 11:00 sati, po istočnoameričkom vremenu, veći broj neopredijeljenih superdelegata dati svoju podršku Obami, koji će predizbornu utrku završiti sa prednošću za znatnom prednošću po broju delegata za konvenciju.

Prema posljednjim procjenama, Obama će po završetku utrke imati 2.088 a Clinton 1.917 delegata, od 2.118 koliko ih je na konvenciji stranke dovoljno za predsjedničku nominaciju.

TV mreža CNN izvijestila je u utorak poslijepodne da je senatorica Hillary Clinton, zastupnicima Kongresa njezine matične države New York, kazala kako je otvorena za mjesto kandidata za demokratskog potpredsjednika na izborima 4. studenoga.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije