Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVRDI ISTRAŽIVANJE

Grijanje je sve skuplje: Niijemci će ugasiti radijatore i ići pod deku

Grijanje, ilustracija
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
20.07.2022.
u 14:59

U Njemačkoj su žene spremnije od muškaraca štedjeti energiju za grijanje, kao i mlađi od starijih

S obzirom na sve veće cijene grijanja, većina Nijemaca spremna je uštedjeti novac tako da isključi radijatore i sjedi ispod deke, pokazuju rezultati istraživanja agencije Forsa za zakladu za zaštitu okoliša.

Prema istraživanju, 65 posto od 1000 punoljetnih vlasnika kuća i stanova izjavilo je da bi zimi mogli i namjeravali manje grijati i umjesto toga se toplije odjenuti ili pokriti, prenosi Fenix magazin

Na istoku je spremno štedjeti 49 posto građana, a na zapadu 67 posto. U Njemačkoj su žene spremnije od muškaraca štedjeti energiju za grijanje, kao i mlađi od starijih, 

Većina ispitanika, njih 87 posto, vidi energetsku učinkovitost svojih domova kao vrlo važnu ili važnu u jačanju energetske neovisnosti Njemačke. To uključuje bolju izolaciju, nove prozore i učinkovitije uređaje. Među ispitanicima, 85 posto bi ugradilo solarne panele za proizvodnju električne energije, a 81 posto zamijenilo bi stare sustave grijanja novima.

Na pitanje kako misle da najbolje mogu iskoristiti obnovljive izvore, 62 posto je reklo da bi električnu energiju proizvodilo solarnim panelima.

Njih 64 posto ocijenilo je da bi država trebala poticati energetsku tranziciju atraktivnijim uvjetima financiranja, a 55 posto da bi ponuđeni poticaji za obnovu zgrada trebali biti transparentniji.

VIDEO Inflacija i u lipnju nastavila ubrzavati! Premašila 12 posto na godišnjoj razini

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar antikomunist6
antikomunist6
15:37 20.07.2022.

Nije odredba nego je preporuka.

DU
Deleted user
15:26 20.07.2022.

Pitanje se postavlja da li će biti plina za grijanje. Ako ga neće biti svi ćemo štedjeti.

DU
Deleted user
15:45 20.07.2022.

To ti je kad: 1. ...si primoran (od 1945) slijepo raditi za Američke (Judeomasonske, globalističke) interese umjesto da radiš za svoje interese 2. Daš zemlju u ruke onim zelenim talibanima koji ti pogase nuklearke i industriju te fantaziraju kako će sve raditi na vjetar, bioplin, solar (u tradicionalno suncanoj, mediteranskoj Njemačkoj) 3. ...svog najvećeg dobavljaca energenata i sirovina već godinama tretiraš ko kriminalca i onda se čudiš - ko pura dr*ku - što ti ovaj jednog dana zatvori pipu (povezano sa točkom 1.) Uglavnom uživajte u toj zelenoj NATO-globalističkoj, Klaus Schwab utopiji. Jestivi kukci slijedeci na tapetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije