Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
most neće s HDZ-om

Bulj: Da nas je volja, koalirali bi s HDZ-om i bez Domovinskog pokreta!

Zagreb: Miro Bulj dao je izjavu medijima
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
10.06.2021.
u 12:17

Pozivam na zajedništvo i na promjene koje su birači tražili jer su većinu dali oporbi – kaže Bulj

Most neće u koaliciju s HDZ-om u Splitsko-dalmatinskoj županiji u koju ih je pozvao Domovinski pokret, kako bi bez Kerumovog HGS-a formirali vlast. Predložit će svog Ivicu Kukavicu, koji je bio njihov kandidat za župana, za predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije i očekuju podršku cijele oporbe.

Rekli su to u četvrtak na konferenciji za novinare Ante Kujundžić, Miro Bulj i Ivica Kukavica.

- Most neće trpjeti dociranje bilo koga niti će biti dio OPG podružnice koja je do sada bila na vlasti. Smatramo ih onima koji ne mogu odgovoriti na izazove. Mi ćemo kao druga politička snaga u Splitsko-dalmatinskoj županiji predložiti Ivicu Kukavicu za predsjednika Skupštine – rekao je Kujundžić. Smatra da je ideologija na koju se poziva Domovinski pokret na ovoj razini vlasti nebitna, iako mu je i upitna pozicija stranke koja na državnoj razini koalira s HDSS-om

Miro Bulj je istaknuo kako su on i Most bili najžešća oporba Kerumu i HDZ-u u Županijskoj skupštini.

- Nitko nam ne treba govoriti s kim ćemo mi u koaliciju. Da nas je volja koalirali bi s HDZ-om, imamo dovoljno ruku i bez njih. Mi predlažemo moga suborca, Ivicu Kukavicu za kojega očekujemo potporu – rekao je Bulj i naglasio da je nekorektno uvlačiti ih u koaliciju s onima protiv kojih su se borili cijelo vrijeme. I on kaže da je ideologija u lokalnim izborima nebitna.

- Pozivati se na ideologiju u trenutku kada nam se raspada i država i županija, mladi odlaze, poljoprivreda propada, nema navodnjavanja i svega ostalog, je presedan. Pozivam na zajedništvo i na promjene koje su birači tražili jer su većinu dali oporbi – kaže Bulj.

Ivica Kukavica je rekao kako bi on kao neovisni kandidat bio jamstvo da će svi skupštinari biti jednako tretirani. Razmatrat će se o svim prijedlozima bez obzira s kojeg političkog spektra došli.

- Citirat ću generala Antu Gotovinu. Svaka ptica za let treba i lijevo i desno krilo – rekao je Kukavica.

HDZ u Skupštini ima 18 mandata, Most 7, SDP 6, NLM 5, HGS 4, Centar 4 i DP 3. Navodno će svi oporbeni vijećnici podržati Kukavicu, ali Domovinski pokret se odredio da ne može ni s Kerumom ni s Ostojićevim SDP-om. Ipak, na konstituirajućoj sjednici, morat će se odrediti koga će podržati. O njihova tri vijećnika ovisit će tko će imati većinu u Županijskoj skupštini. Ne odluče li se, mogući su i novi izbori.

Komentara 10

Avatar Retardo
Retardo
12:43 10.06.2021.

Odlično, dakle radi se o konstruktivnoj kaubojskoj koaliciji Most-SDP-Pametno-HSLS-Centar, k tome sa županom iz suprotne opcije, s kojom su zajamčeni poštenje, inteligencija, trud i neviđeni procvat. Službena oznaka koalicije bi mogla biti Rankova svastika.

Avatar horuk
horuk
13:09 10.06.2021.

U lokalnom je ideologija nebitna. Zbog toga se moze bez problema koalirati sa Rankom Ostojicem, sa Beljkovim HSSom, jugicima i samodeklariranim anti-Hrvatima iz Centar. Jer su svi oni velike postenjacine. Samo ne moze sa HDZom. Hahahah Bulj je stvarno jedna od najjacih svetiljka, nazalost mu fali klikera.

SE
senijor121
16:58 10.06.2021.

Na što su spali Dalmatinci da im bagra kao jedan bulj kroji gaće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije