Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.12.2014. u 12:00

Otmičar nije iz ISIL-a, ali svijet ne može odahnuti jer na opasne ljude nitko ne pazi

Svijet se ovih dana zgraža metodama koje je nad nekim zatočenicima koristila CIA, tajna služba koja kao da je torturom nastojala nadoknaditi to što je propustila imati pojma o napadu 11. rujna. U Australiji su, čini se, učili od CIA-e. Jer, taoce u kafiću u Sydneyu zarobio je netko koga su australske tajne službe svakako morale imati na oku, ako već ne u pritvoru.

Riječ je, koliko se dosad zna, o čovjeku koji je optužen za pomaganje u ubojstvu, osumnjičen za seksualne napade, nekom tko je pisao odvratna pisma obiteljima australskih vojnika poginulih u Afganistanu, vrijeđajući njihove poginule sinove. Tražio je od tih obitelji da od australskih vlasti traže povlačenje vojske iz Afganistana. Neobičan islamski klerik iz Irana, koji je dobio politički azil u Australiji, na slobodi je s jamčevinom i ipak, čini se, nema veze s ISIL-om, s prvacima u terorizmu.

Svijet kojim se širi strah od novog vala terorizma poniklog iz Sirije, gdje su borci protiv Asada bili tako dugo prepušteni sami sebi, možda bi mogao i odahnuti. Ipak, riječ je samo o psihopatskom počinitelju, usamljenom zločincu. Međutim, zabrinjava što ni u Australiji, iako znaju da mogu biti meta, nisu pomislili da bi možda valjalo pripaziti na čovjeka koji piše bolesna pisma. Možda bi sad mogli primijeniti i torturu?

>>Drama trajala 17 sati: Četvero Hrvata uspjelo je uteći džihadistu u posljednji tren

>> Završila talačka kriza: Ubijen otmičar zbog kojeg je poginulo dvoje, a ranjeno četvero ljudi

Komentara 6

Avatar d-ano
d-ano
16:02 16.12.2014.

Ciljevi ponekad opravdavaju sredstva.Ko tebe kamenom ti njega kruhom.

VL
Vlad123
12:56 16.12.2014.

Ma koje gluposti, ovdje uopće nije bilo naših ljudi.

VL
Vlad123
12:56 16.12.2014.

Ma koje gluposti, ovdje uopće nije bilo naših ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije