Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
manje gorka kava

Jeste li za šalicu kave iz slonova izmeta - cijena 285 kuna!

slon
AFP
12.10.2012.
u 10:31

Tzv. crna slonovača može se kupiti po cijeni od 6270 kuna po kilogramu, dok će oni koji se ne mogu razbuditi bez šalice kave ostati "kraći" za 285 kuna

Zaboravite luksuznu kavu spravljenu od zrnaca izvađenih iz cibetova izmeta, pravi ljubitelji dobrog okusa kunu se da je ona kava koja prođe kroz slonovu probavu daleko boljeg i bogatijeg okusa.

Tako bar tvrdi jedan tajlandski lanac hotela koji gostima uz ostala luksuzna dobra nudi i kavu od zrna izvađenih iz slonova izmeta koji se skuplja u kampu pokraj Chiang Raija.

CNN piše da populaciju slonova ondje prehranjuju trešnjinim bobicama koje rastu na nadmorskoj visini od 1500 metara. Njih pak ručno beru zaposlenici kampa koji kasnije i skupljaju bobice izmeta te ih suše na suncu.

– Istraživači su ustanovili da u procesu probave enzimi slonova ''razbijaju'' protein kave. Kako je on odgovoran za gorčinu, krajnji su rezultat zrna od kojih se dobiva kava gotovo sasvim lišena gorčine – tvrde u hotelu gdje se tzv. crna slonovača može kupiti po cijeni od 6270 kuna po kilogramu, dok će oni koji se razbuditi ne mogu bez šalice kave ostati "kraći" za 285 kuna.

>>Znate li tko pije najviše kave da "izdrži" dan na poslu?

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar zbog- udbasa -beskucnik
zbog- udbasa -beskucnik
11:07 12.10.2012.

ljudska perverzija nema kraja,ahahahahahah

MY
mycropht
11:16 12.10.2012.

Više bi me razbudila ideja da pijem slonovo govno nego sama kava.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:58 12.10.2012.

Hm Kila soli koja se vadi ručno i zove se cvijet soli košta 400 kuna po kilogramu. Kila slonovog izmeta 6270 kuna. Kila vratine 40 kuna. Jedina utjeha za sirotinju je da ljudi koji imaju puno novaca nisu baš pametni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije