Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA ANKETA
Povratak na članak

Jeste li za euro? Najprije reforme, pa za najmanje pet godina i euro

Sve zemlje s manje od 10 milijuna stanovnika ili su brzo uvodile euro ili imaju tečaj usko vezan uz euro

Komentari 26

Avatar anticenzura
anticenzura
11:04 12.07.2017.

Mislim da ni jedna zemlja na svijetu nije izrodila ovoliko izdajnika u svojoj povijesti kao nasa nesretna zemlja. Samo radi ovakvih se nadam da postoji deveti krug pakla.

VL
AM
Axis Mundi
11:11 12.07.2017.

paradoks je da s jedne strane volimo izražavati cijene u eurima, no s druge strane - dovoljno je pitati neke zemlje u našem susjedstvu i vidjeti kako se "uvođenje eura" reflektira na običan život građana. samo si pokušajte predočiti što danas možete s xy kuna, a što ćete moći kad se te kune konvertiraju u eure, uz neminovan rast cijena svega. ostalo pričajte maloj djeci. jedno veliko NE uvođenju eura. imamo li mi kadar koji štiti ijedan državni interes ili smo se u potpunosti prepustili i prodali?

VL
PO
Pomrdalo
11:39 12.07.2017.

Bolje nikada. Godinu-dvije prije uvodjenja Eura Svabi su poviisili cijene za 25%. Te cijene su ostale iste, prevedene 1/1. Deutsche Mark=Euro.Na primjer voce, kila 3 DM je 3 EURO . Stan 500DM =500 EURA, dok su place promjenjene u odnosee 1 prema 2, sto znaci 1400 DM, dobijes 700 EURA. AKCIE su bile prevedene 1/1, sto bi znacilo jedna Akcija 20 Maraka vrijedila je 20 EURA. Pa sad birajte za koga je bolje ostati na staroj valuti ili se prebaciti na EURO. P.S. Auto osrednji kostao je 15 000Maraka, bilo je to puno novaca, danas taj isti auto kosta 15 000 Eura. I NE ZABORAVITE DA SU PLACE POSTALE UPOLA MANJE. Naravno da ce vas politicari uvjeravati u suprotno, da je sve ostalo isto, ili mjenjalo se u odnosu 1 /2, sto je notorna laz.

VL
GU
gunny01
11:20 12.07.2017.

Ako uvedemo Euro, zacementirali smo dug koji sada iznosi preko 300 milijardi kuna. Dok smo dužni u kunama, još se možemo izvući iz ropstva ukidanjem valutne klauzule itd.

VL
Avatar 456852
456852
12:27 12.07.2017.

Hrvatska nikako nebi trebala uvoditi euro, to je nemoguće održati i taj tempo će nas staviti u robovlasničke kolonijalne odnose u kojima mi nikada nećemo moći više plasirati ništa. Niti jedna zemlja osim najjačih u EU nije od toga profitirala i samo one koje ga nisu uvele izbjegle su tešku krizu. Ne mogu posve različiti svijetovi, posve različite ekonomije imati istu valutu i kamatnu stopu i time i dijeliti jednake rizike.. to je bajka o "konkurentnosti" koja ne postoji. Kako može zemlja u istom vremenu koja ne proizvodi dovoljno ni za sebe konkurirati ( bez subvencija EU) privredama koje višestruko premašuju svoje potrebe i usmjerene su gotovo samo na izvoz. Da ne govorimo što će to značiti za obične građane kojima plaće tada nebi porasle .. to je totalni krah i onda idu dugovi kod Švaba i to je onda njihova kolonija. Naravno da se ovima u Bankama i Saborima živo je** ! Oni će biti dio "te elite"

VL
BO
boris
11:44 12.07.2017.

pa bilo bi bolje ako bi to znacilo bolju kontrolu i lijek protiv lopovluka koji stite sve vlade. Zasto kod nas mora biti sve skuplje nego u susjednim zemljama cak i do 30%. Pa otvorite samo oci, sta je bolja Austrija ili Slovenija, ili Madjarska, a svugdje jeftinije nego kod nas. 30% znaci drzava, a to znaci politicari stavljaju sebi u dzep. Eto, promislite malo...

VL
DU
Deleted user
13:53 12.07.2017.

Euro se netreba uvesti jer će cijene proizvoda biti još više a time standard još više pasti.Pa tko ne zna da je Euro samo za jake ekonomske zemlje.Jedino kada bi standard porastao onda se može razmišljati o Euru a ne sada pred rudom na brzaka ga uvesti.Robovi ćemo postati još veći.Jedna zemlja bi se trebala definirati po svojim granicama i svom novcu.Po tome netreba nit Hrvatske nit granice..

VL
MG
milerazbojnik@gmail.com
19:41 12.07.2017.

ma kakav jjjj euro i ovako krpite kraj s krajem a uvođenjem eura bit čete prosjaci ko misli da bude dobio plaču i penziju kao u drugim državama lud je i točka euro je samo za njemce talijane i ostalu kompaniju a za vas koji ste tu na ovim krajevima izišlki iz komunizma je propast bio i osto sve ste poradi eura i lijepih snova uništili i sad ste zajedno s nama svedeni na prosjake ili ti čiste uvoznike koji ovise o onim pametnim glavama koje vam i smisliše uniju poradi svoje dobiti i monopola sluge kao u vrjeme franje tahije samo da preživite a drugi da vam donosi svakojakaa s...a kad god mu se prohtije ili blago rečeno države bez svojih zakona i pameti jer drugi misli i odlučuje štoli če vam vlasti radit

VL
SC
schwertransport
11:14 12.07.2017.

A joj to nije dobro za nase politicare ovi iz eu parlamenta ce ih kontrolirat i kak onda da ukradu lovu dok se valuta ne promjeni

VL
BD
bozidar.dolenec
18:46 12.07.2017.

Samo naši političari imaju potrebu za uvođenje eure isto tako prisilno članstvo pa prisilno u UN ,ne zbog nas nego zbog sebe.. Ništa oni nisu napravili za narod za razvoj bilo čega osim za punjenje vlastitih đepova i postavljanja svojih podrep ika na važna dobro plačena mjesta.

VL
SC
schwertransport
11:14 12.07.2017.

A joj to nije dobro za nase politicare ovi iz eu parlamenta ce ih kontrolirat i kak onda da ukradu lovu dok se valuta ne promjeni

VL
SO
Somelier
15:28 12.07.2017.

Ovo je da pukneš od smijeha. Ajde mi recite koje uvjete su ispunili Kosovo, Crna Gora i Slovačka kada su uvodile Euro. Dovoljno je da HNB postavi tečaj koji će se od toga dana primjenjivati i to je to. Međutim mi nikako da izađemo iz socijalizma. Naš problem je u tome što nam tečajne razlike jačaju BDP umjesto da to čini tržište. Od Uskrsa pa do kraja turistčke sezone tečaj kune je višlji i tu je ta zarada.

VL
RO
rotšild
22:26 12.07.2017.

Politička i medijska manipulacija nema kraja. Hrvatsku više ni Bok ne može spasiti. Političari i mediji su korumpirani. Političari su plačenici fašističke globalizacije , fašističkog novog svjetskog poretka,fašističkog neoliberalnog kapitalizma koji nas ubija polako i sigurno.

VL
DU
Deleted user
20:25 12.07.2017.

nema panike za pet godina neče biti ni eura ni europe samo osmansko carstvo ako se trend nastavi sa mujama

VL
Avatar ivek
ivek
12:14 12.07.2017.

euro je spas, tak je uradila grcka spanjolska i portugal.....

VL
DU
Deleted user
16:36 12.07.2017.

Ha, tu nema izbora.Euro mora doći isto kao što smo usli u eu.

VL
LI
lily
17:22 12.07.2017.

Euro nas izjednacava s ostalim EU-clanicama. Tada vise nema "zapadni Balkan" i sl. jugo-komunjarske usporedbe....

VL
SO
Somelier
15:31 12.07.2017.

Još samo da spomenem da je itekako poželjno uvesti euro jer smo turistička zemlja pa pošto će turistima biti lakše se snalaziti kod kupovine više će i trošiti. Također znam neke nijemce koji ne će na odmor u zemlje gdje nema euro.

VL
DU
Deleted user
11:08 12.07.2017.

Samoj EU bi trebalo biti u interesu da države koje nemaju euro ga što brže uvedu... O tome zorno svjedoči Češka vs Slovačka, ova potonja zahvaljujući eurizaciji bilježi strahovitp širenje stranih ulaganja, auto industrija naročito. Jer se financ. aspekt bitno pojednostavi, dok lokalna valuta, možda i sidrena za euro, neminovno traži kompliciranje u zbilji, da se pak ne govori o usporedbi cijena na prvi pogled online. Zato mi nije jasno što "šilje" - kad ionako države koje imaju euro su većinom te koje investiraju i ulažu u države koje ga još nemaju i to je baš njima u interesu...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.