Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MRTVA UTRKA

ANKETA Jeste li očekivali ovakav rezultat izbora?

Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Pixsell
11.01.2015.
u 22:20

Kako komentirate rezultate? Jesu li vas iznenadili ili su očekivani? Podijelite s nama svoje mišljenje i glasujte u anketi!

I prije drugog kruga predsjedničkih izbora znalo se da će utrka između Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović biti neizvjesna do posljednjeg trenutka, a prvi podaci nakon zatvaranja birališta samo su potvrdili koliko su birači podijeljeni.

Prve izlazne ankete u 19 sati išle su u prilog HDZ-ovoj kandidatkinji. Grabar Kitarović dobila je 51,40 posto, a Ivo Josipović 48,60 posto. U HDZ-ovom stožeru zavladala je velika euforija, u Josipovićevom muk. Ipak, miješanje emocija krenulo je u 20 sati kada su objavljeni prvi DIP-ovi neslužbeni podaci prema kojima je Josipović osvojio 52,49%, a Grabar Kitarović 47,51 posto.

Kako su se prebrojavala biračka mjesta Josipovićeva prednost se topila. Iako je utrka oko 21.30 sata bila gotovo izjednačena aktualni predsjednik je već tada priznao poraz rekavši: Gotovo je, gospođa je pobijedila. U 22.20 sati nakon obrađenih 99 posto biračkih mjesta Grabar Kitarović osvaja 50,39 posto, a Josipović 49,61 posto.

Kako komentirate rezultate? Jesu li vas iznenadili ili su očekivani? Podijelite s nama svoje mišljenje u komentarima ispod teksta i glasujte u našoj anketi!

>> Mrtva utrka: Kolinda Grabar Kitarović prešla u vodstvo!

>> Josipović: 'Gotovo je, gospođa je pobijedila'

>> Pusić: Ako Grabar Kitarović pobijedi, vlada je jedina obrana od povratka u korupciju i nacionalizam

Jeste li očekivali ovakav rezultat?

Komentara 74

DO
dobar
22:18 11.01.2015.

Iznenadili me izbori jer onaj koji nista nije radio 5 godina zamalo pobjedio opet da opet spava zimski san na tered poreznih obveznika.

Avatar abakus
abakus
22:48 11.01.2015.

Ima jedan detalj koji se ne spominje dovoljno: Za Grabar Kitarević glasovalo je više mladih ljudi, a za Josipovića su većinom glasovali umirovljenici. U toj činjenici nada je Hrvatske, nada da ćemo sa smjenom generacija konačno ostaviti za sobom nasljeđe one nesretne bivše države i njezin totalitaristički mentalitet. Demokraciji treba vremena da se razvije, ali razvija se i razvit će se. Ne napuštajte Hrvatsku, mladi, pomozite umjesto toga da postane zemlja po standardu što sličnija onima koje vam sada mediji reklamiraju! Sretno svima nama!

Avatar drug lenjin
drug lenjin
22:37 11.01.2015.

Pogledajmo Matića kako vrjeđa kad je Josip pobjeđivao nije mu smetala dijaspora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije