Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez srbije

Jeremić: Sastanak na Brdu kod Kranja nije uspio, ali nema štete

jeremic
AFP
21.03.2010.
u 09:40

- Mi želimo najbolje moguće odnose sa svim susjedima, ali Kosovo je sastavni dio Srbije - zaključio je Jeremić.

BEOGRAD - Vuk Jeremić, ministar vanjskih poslova Srbije ocjenio je da konferencija na Brdu kod Kranja "nije bila dobro organizirana i nije uspjela" iako nije ulazio u potankosti jer bi tada i svoju državu morao istaknuti kao jednu od krivaca neuspjeha svojom tvrdoglavom politikom prema pitanju Kosova.

- Srbija je samo tražila poštivanje dogovora i unaprijed utvrđenih pravila, ali domaćin nije bio spreman to ispoštovati. I uz sve razlike, imamo zajedničko gledanje u budućnost, a to je miran i integriran Balkan u EU - rekao je šef srbijanske diplomacije Vuk Jeremić za Radio televiziju Srbije, a prenose i drugi mediji ocjenujući domete konferencije na Brdu kod Kranja i dodajući da pod takvim okolnostima nije bilo za očekivati da se tamo pojave predsjednik Srbije i najviši dužnosnici EU.

- Borba za očuvanje ustavnog poretka, borba za očuvanje teritorijalne cjelovitosti bila je daleko važnija od sudjelovanja na neformalnom, i, nažalost, ne osobito dobro osmišljenom i organiziranom skupu. Nije velika šteta zato što je ovaj skup doživio neuspjeh - bilo bi dobro da je bio uspješan, ali bit će prilika u budućnosti - rekao je Jeremić podsjećajući da je bilo pritisaka da Srbija sudjeluje na skupu lidera zapadnog Balkana čak "javnih i nepristojnih" ali Srbija ima "jasnu poziciju od koje ne možemo odustati".

- Mi želimo najbolje moguće odnose sa svim susjedima, ali Kosovo nije i neće biti naš susjed. Kosovo je sastavni dio Srbije - zaključio je Jeremić.

Komentara 236

udari_šefa
20:52 21.03.2010.

Vuk Jeremić, ministar vanjskih poslova Srbije ocjenio je da konferencija na Brdu kod Kranja \"nije bila dobro organizirana i nije uspjela\". kao i većina stvari na balkanu, čovjek tu živi i još se čudi, svašta... .

OB
-obrisani-
21:08 21.03.2010.

Urdi-vola,pa Perkovic sto se mene i mnogih Beogradjana tice moze doci i zaraditi nesto,ako bi mu neko i dosao na koncert.To nije problem.Beograd je kao sto ga mnogi stranci opisuju i jedini velegrad na Balkanu!Za svakog mesto,i za Perkovica zasto ne?Ali razumem da je nekima to nepoznato...Zato dodjite i uverite se svojim ocima i culima....

OB
-obrisani-
22:23 21.03.2010.

Urdi,a sto ti mislis?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije