Naslovnica Vijesti Svijet

Krijumčari natjerali migrante da skoče u more, utopio se 51

Ubrzo nakon tragedije pronađeni su grobovi 29 migranata na plaži u Shabwi, tijekom rutinske kontrole
09. kolovoza 2017. u 23:57 1 komentara 447 prikaza
migranti
Foto: Reuters/PIXSELL

Najmanje 29 migranata izgubilo je život, a 22 se vode kao nestali u Arapskome moru pošto su krijumčari natjerali 120 putnika da skoče u more blizu Jemena, izvijestila je u srijedu Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

migranti POVRATAK U GRČKU Njemačka će vraćati azilante. U prepunim prihvatnim centrima izbijaju pobune

"Rano jutros krijumčar zadužen za ukrcaj natjerao je više od 120 somalijskih i etiopskih migranata da skoče u more dok su se približavali obali jemenske pokrajine Shabwe, u Arapskome moru", navodi IOM u priopćenju, prenoseći izjave preživjelih.

Ubrzo nakon tragedije pronađeni su grobovi 29 migranata na plaži u Shabwi, tijekom rutinske kontrole.

Organizacija navodi da su grobove iskopali preživjeli, njih 27 koje je zbrinulo medicinsko osoblje.

Istraga je pokrenuta u suradnji s Međunarodnim odborom Crvenog križa, navodi organizacija uz podatak da je prosječna dob putnika na brodu bila 16 godina.

"Preživjeli su rekli kolegama na plaži da ih je krijumčar natjerao u more kada je vidio na obali "predstavnike vlasti", rekao je Laurent de Boeck, voditelj misije za Jemen.

Jugend Rettet Otkrivena snimka Njemačka nevladina organizacija prebacivala migrante s plovila krijumčara

"Također su nam rekli da se krijumčar već vratio u Somaliju kako bi nastavio svoj posao prijevoza migranata u Jemen istim putem. To je šokantno i neljudski. Patnje migranata na toj ruti su goleme. Previše mladih ljudi plaća krijumčarima u nadi da ih čeka bolja budućnost", rekao je de Boeck.

Od siječnja 2017. do danas, oko 55.000 migranata isplovilo je s Roga Afrike za Jemen, uglavnom u nadi da će ući u neku od bogatih Zaljevskih zemalja .

Više od 30.000 od tih migranta mlađe je od 18 godina. Dolaze i Somalije i Etiopije i trećinu njih čine žene, navodi IOM.

Putovanje tom rutom posebno je opasno upravo sada kada je sezona vjetrova u Indijskom oceanu. Krijumčari djeluju u Crvenom moru i Adenskom zualjevu nudeći lažna obećanja ranjivim migrantima.

migranti Očekuju još veći broj Velika većina migranata u Njemačku još uvijek dolazi preko Balkanske rute migranti Migrantski val u suprotnom smjeru MUP šuti o brojkama: Vraćeno nam 1500 migranata migranti Tomislav Krasnec Presuda koja se ne može masovno primijeniti
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • zimerman:

    Muslimani rade sve ,cesto rizikuju I vlastite zivote da bi dosli do slobodnog zapadnog svijeta . Umijesto da se integriraju u zapadnu civilizaciju I budu zahvalni onima koji su ih primili , oni teroriziraju sve nemuslimane na koje nalete. U ... prikaži još! U Istocnom Londonu nemuslimanima bacaju kiselinu u oci I lice . U Parizu imaju svoje no go zone gdje niko osim muslimana ne smije uci,.U Australiji istijeruju krscane muskarce sa plaza da bi se njihove zene mole kupati. Svedska je radi njih postala zemlja broj jedan po silovanjima.itd. itd itd. A sve to se dogadja uz blagoslovom politicke ljevice koja uci nasu dijecu da su sve religije svijeta iste .