Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
program 24.obljetnice

Jelić: Oluja je najvažniji dan u hrvatskoj povijesti, ne želim o pjevačima

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
29.07.2019.
u 12:42

Sve će početi u subotu 3.kolovoza otvaranjem revija filmova o Domovinskom ratu u podnožju tvrđave.

Organizacijski odbor za obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja prezentirao je na konferenciji za novinare u Kninu trodnevni program obilježavanja. Sve će početi u subotu 3.kolovoza otvaranjem revija filmova o Domovinskom ratu u podnožju tvrđave. U nedjelju 4.kolovoza program za počinje na Dinari u 9:00 otkrivanjem Spomenika domovini planinarske udruge dinaridi i veterani 7 gardijske brigade Puma.

U 13:00 slijedi taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme a u 16:30 su predviđene revijalne utakmice na kojima će sudjelovati Hrvatska vojska, predstavnici ministarstva unutarnjih poslova, Ponosni sinovi odnosno djeca poginulih hrvatskih branitelja, NK Dinara, veterani Dinama Hajduka Osijeka i Rijeke. Navečer  u 21:00 sat  slijedi prijem ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata na kninskoj tvrđavi, a domaćini će biti Damir Krstičević potpredsjednik Vlade i ministar obrane Davor Božinović potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova i Tomo Medved ministar hrvatskih branitelja. Obratit će se i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

U ponedjeljak 5 kolovoza od 6:30 slijedi budnica ulicama grada Knina, mimohod, taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme, a u 7:35 održat će se susret državnih i vojnih dužnosnika s obiteljima poginulih branitelja stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida i s predstavnicima udruga iz domovinskog rata. U 7:55 predviđen je odlazak prema spomeniku Hrvatske pobjede oluja 95, a u 8:00 slijedi prijavak predsjednici Republike Hrvatske. 

Nakon zajedničkog polaganja vijenca predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice predsjednika Vlade i predstavnika ostalih državnih i lokalnih institucija, 12 policijskih službenika vježbenika i 12 kadeta HV-a položit će po jednu crvenu ružu na spomenik pobjede Oluja 95, a 24 Hrvatska branitelja položit će po jednu svijeću na spomenik pobjedi Oluja 95. Prigodna obraćanja su od 8:15 do 8:50 kada slijedi i prijevoz udžbenika na kninskoj tvrđavi i obilježavanje vojne  redarstvene akcije na kninskoj tvrđavi, čitanjem povjesnice, podizanjem zastave uz intoniranje himne , počasnim pucnjom, zvonjavom kninskih crkvenih zvona, čitanjem imena poginulih i nestalih branitelja u Oluji, mimohod s kninske tvrđave do Crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta. U sklopu proslave "Krila Oluja" će letom iznad kninske tvrđave obilježiti i svojih 15 godina postojanja.

Državni tajnik Tomislav Ivić predsjednik organizacijskog odbora pozvao je sve građane lijepe naše da svečano i zajednički i dostojanstveno proslave 24-obljetnicu VR Oluje.

Marko Jelić gradonačelnik Knina najavio je koncert Zlatka Pejakovića, Mladena Grdovića i Jasmin Stavrosa u Kninu.

- Pozivam sve da zajedno s nama proslave akciju Oluje na najvažniji dan u hrvatskoj povijesti u zadnjih tisuću godina. Nisam razočaran nedolaskom Thompsona, ove godine smo se odlučili za ovu trojicu pjevača i uopće više ne želim sudjelovati u raspravama tko će pjevati i da to pitanje bude okosnica ovog našeg najznačajnijeg blagdana - rekao je na upit novinara gradonačelnik Knina Marko Jelić.

Ključne riječi

Komentara 19

DI
Direkt
13:02 29.07.2019.

Slavimo što smo protjerali srbe. U redu. Da li slavimo što smo protjerali isto toliko i hrvata??

ZI
Zic
15:29 29.07.2019.

Niko nije pobedio. Obicni ljudi su izgubili zivote, kuce, najblize,zarad nekih glupavih interesa.

FE
fefellerunt
21:08 29.07.2019.

o tome koliko se drži do DR-a najbolje govori činjenica d anijedan portal nije ni slova napisao o operaciji Ljeto 95 , dok je to još jasno za popularne portale uHrvatskoj koji u svojim redovima imaju ave "novinare" koji odišudišu i velikosrpstvom i projugoslavenstvom, iznenađuj eme portal večernjeg kojima nekolicinu prohrvatskih novinara, pa d anitko od njih nije napisao ni slova o operaciji bez koje oluja ne bi bila oluja, odnosno ako bi ii uspjela bilo bi to uz znatno više žrtava i dužem vremenu . onda neka s enetko čudi što se sudionici te operaicje ubijaju, ili žive u teškom siromaštvu, to nije ni čudo kada se vidi za kakvu gomilu smrldjivog smeća su učožili trud i znanje . Dovoljno j epogledati odnos parazita iz obrzaovnaja prem aDR-u , gdje je nekima teško pobrati dnevnicu za obilazak vukovara , kako bi tek beskorisni parazit sma izdvojio kunu da posjetimjesta iz ključnih operaicja poput maslenic,e bljeska, oluje ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije