Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEKSUALNI NASILNICI

Jednom potvrđena optužnica jer je silovao suprugu, drugi pritvoren zbog spolnog zlostavljanja, prijetnji, nasilja u obitelji...

Obiteljsko nasilje
Davor Puklavec/PIXSELL
26.05.2024.
u 11:19

Dok slučaj 62-godišnjaka optuženog za silovanje supruge čeka rasplet na sudu, onaj 21-godišnjaka iz Dalmacije tek je na početku sudskog postupka

Muškarac (62) optužen je za silovanje, a ta je optužnica koju je protiv njega podigao ŽDO Sisak, postala je pravomoćna. Tereti ga se da je 29. veljače 2024. silovao sviju tadašnju suprugu. Kao što je uobičajeno u takvim situacijama, detalji nisu priopćeni zbog zaštite žrtve. 

I dok je taj slučaj čeka rasplet na sudu, onaj 21-godišnjaka iz Dalmacije tek je na početku sudskog postupka. ŽDO Split je protiv njega pokrenuo istragu jer ga se sumnjiči  za spolno zlostavljanje, nasilje u obitelji i prijetnju. Sumnjiči ga se  da je spolno zlostavljao oštećenicu početkom travnja na području  županije Splitsko-dalmatinske. Osim toga sumnjiči ga se da je  od početka veljače 2023. do 11. svibnja 2024., bio nasilan prema njoj te joj je prijetio.

Nakon što je ispitan na ŽDO Split, doveden je pred suca istrage Županijskog suda u Splitu jer je tužiteljstvo tražilo da ga se pritvori zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage je njihov prijedlog djelomično usvojio te je 21-godišnjaku određen istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije