Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanemarivanje

Jednogodišnji pit bull zavezan na lanac i ostavljen da ugine od gladi

Dream
Foto: Privatni album
1/6
30.12.2014.
u 21:34

Dream je pronađen na rubu života, pun rana, oporavlja se u Zagrebu

Dream se nekada zvao King, ali ni ime mu nije pomoglo da bude kralj i osjeća se kao kralj.

Pronađen je zavezan na teški lanac, neuhranjen, pun rana, bio je teško zapušten pas. Bolje rečeno, na rubu života. Oduzet je zbog zanemarivanja i zlostavljanja.

- Volonterka koja ga je spasila dovela ga je u Zagreb početkom prosinca, otkad je skrb o njemu preuzela udruga Indigo - kažu u Udruzi. Jednogodišnji pit bull hitno je smješten na intenzivnu skrb na Veterinarskom fakultetu. Imao je tada manje od 10 kilograma. Uz cjelodnevni nadzor i terapiju polako se počeo oporavljati.

Privremeni smještaj

Uz tešku pothranjenost otkriveno je da Dream ima i lišmaniozu, a na početnu terapiju nije dobro reagirao.

- Nabavili smo drugi lijek i sve se promijenilo. Kako je prilično teško podnosio vrijeme koje je provodio zatvoren u boksu, pušten je iz stacionara i sada je na privremenom smještaju kod osnivačice udruge - kažu volonteri.

Foto: Robert Demo

Dream životni prostor dijeli s tri psa staforda i s jednom mačkom. Privikava se na suživot s drugim životinjama, iako još malo problema ima s mačkom.

Intenzivan rad

- Boji se automobila pa se na tom problemu s njim intenzivno radi. Uči pristojno hodati na lajni i vrlo brzo savladava svaki zadatak. Kako je bio u izuzetno lošem stanju, prošao je grozne traume, svi su ga razmazili. To nije dobro i zato je važno da se sada s njim kvalitetno radi i da ga se socijalizira - ističu u Udruzi. Dodaju kako je to i najčešći razlog zbog kojeg pit bullovi završavaju odbačeni ili na lancu - uzimaju ih oni koji se ne znaju nositi s njihovom osobnošću.

Uz dobru socijalizaciju Dream se mora i udebljati, trenutno ima 14 kilograma. Da bi to postigao, mora jesti kvalitetnu hranu, a čeka ga i dugotrajna terapija za lišmaniozu. Sve troškove snosi Udruga, pomoći im možete uplatom na njihov račun (IBAN) HR1123600001102382959. Informacije o tome kako Dream napreduje možete pronaći na njihovoj Facebook stranici, a možete ih i nazvati na 091/2226683 ili 091/5241599.

Dug je put do potpunog oporavka, no Dream već sada sanja dom u kojem ga više nikada neće zanemarivati i u kojem će biti pravi kućni ljubimac.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
dugonoga
23:11 30.12.2014.

Bože dragi pa kaj su ljudi poludjeli? pa sto svi lijece svoje frustracije na jadnim životinjama? kaj misle da su frajeri ako to rade? ja bi za takve odredila najstrozi zatvor u jednakim uvjetima u kojima su držali te jadne životinje.

BA
balance
22:29 30.12.2014.

Ovog nazovi vlasnika istom metodom samo ga ostaviti da crkne.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
20:00 01.01.2015.

Ovo na slici nije bull terijer (pogotovo ne pitt bull koji niti ne postoji),ovo je americki stafordski terijer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije