Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIBIJA

Jedna od tisuću: Ubijala sam pobunjenike s metar udaljenosti

\'Libya\'s leader Muammar Gaddafi arrives to give television interviews at a hotel in Tripoli March 8, 2011. REUTERS/Ahmed Jadallah    (LIBYA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST CONFLICT HEADSHOT IMAGES OF
VL
29.08.2011.
u 13:30

Nisreen Mansour al Forgani je 19-godišnjakinja koja je priznala ubojstvo najmanje 11 pobunjenika koje su joj kao krvnici privodili na smaknuće.

Njezine velike smeđe oči teško je ne primijetiti, a tek ako pozorno pogledate kako leži na bolničkom krevetu, primijetit ćete da su njezine noge u okovima i da je lancima vezana za krevet. Nisreen Mansour al Forgani je 19-godišnjakinja za koju na prvi pogled nikada ne biste pomislili da je hladnokrvni ubojica Gadafijeva režima. Kako je sama, prenosi Daily Mail, u dobro čuvanoj sobi vojne bolnice u Tripoliju priznala u posljednjim danima sukoba Gadafijevih pristalica i pobunjenika ubila je najmanje 11 vojnika opozicije. Ubila ih je s metar udaljenosti bez imalo susprezanja.

– Ubila sam jednoga, zatim su doveli drugoga i tako redom – ispričala je Nisreen i dodala da bi "žrtve" koje su joj dovodili u šoku gledale u mrtva tijela oko sebe prije nego bi i njih ubila.

Nisreen je samo jedna od tisuće djevojaka unovačenih u Gadafijevu isključivo žensku jedinicu, a sada je pobunjenička zarobljenica i boji se za svoj život. I unatoč onome što je učinila gotovo je nemoguće ne žaliti je. Nakon što je priznala 11 ubojstava, tvrdi da je sve to činila bojeći se za vlastiti život i pod prijetnjom smrću. Liječnici koji se trenutačno brinu za nju vjeruju joj, a njezinoj priči naklonjeni su i neki od pobunjenika. Također tvrdi da su je seksualno zlostavljali stariji časnici pa čak i zapovjednik elitne brigade u Tripoliju, čiji je zadatak bio da osobno štiti Gadafija.

– Priznala sam pobunjenicima što sam učinila i sada su bijesni, a ja ne znam što će mi učiniti – zabrinuta je Nisreen.

U vojsci je završila na nagovor majčine prijateljice Fatme al Dreby nakon što je morala napustiti školu da bi se brinula o teško bolesnoj majci. Iako je njezina obitelj bila protiv toga, Fatma je bila uporna i odvela je Nisreen u kamp za obuku mladih djevojaka ubojica gdje je obučena za snajperisticu.

Komentara 28

RE
@rea
15:54 29.08.2011.

chain, po tretmanu siromašnih, naročito ako su potonji tamnije puti, sliče na Saudi klan i bogate Arape u Zaljevu.

Avatar Sor@n
Sor@n
18:36 29.08.2011.

Ubijala sam pobunjenike s metar udaljenosti: Samo još jedna nato propaganda, no bit će ih još.

AA
aabbcc
15:36 29.08.2011.

. Nije mi jasno jer ove mlade zene ginu radi Gadafija ili to cine radi njegovih sinova ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije