Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super ideja

Maturantice oduševile: 'Jedino na spoj nikad nismo išle traktorom'

Požeške maturantice Sara i Katarina
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/6
23.05.2018.
u 17:09

Požeške maturantice Sara i Katarina redovito su u školu išle traktorom, pa su, u svom stilu, odlučile i posljednji dan pokazati kako se to radi.

Netko u školu ide pješice, netko biciklom, netko autobusom ili taksijem. A njih dvije? Maturantice požeške Poljoprivredno-prehrambene škole, Sara Pus i Katarina Augustinović navikle su u školu dolaziti – traktorima! Tako je bilo i jučer. Posljednji dan škole i jedan od najljepših u životu obilježile su baš na sebi svojstven način – traktorom. Susjedima nije bilo čudno kada su njihovo prijevozno sredstvo ugledali uredno parkirano ispred škole kako čeka zvono posljednjeg sata.

– Nismo upisale poljoprivrednu školu zato što nismo imale što drugo, nego zato što to volimo. Želimo dokazati da i mi učenice možemo traktorima doći u školu i baviti se poljoprivredom. Za nas to nije ništa neobično – kaže odlučno Sara.

Mnogim učenicima poljoprivreda je neatraktivna i neprivlačna. Međutim, tim djevojkama koje žive na selu rad u polju uobičajena je svakodnevna aktivnost kojom se ponose. Njihova vožnja traktorom za sve njihove kolege i prijatelje velika je atrakcija. Slučajni prolaznici pitaju se što je sad ovo, mnogi se zaustavljaju i mašu im. Neki ih i fotografiraju. Sara i Katarina svakodnevno sa svojim traktorima idu u polje i oru.

– Sjetva je prošla, ali sad dolazi kultivacija, košnja livada, baliranje... U poljoprivredi nikad nema odmora, uvijek se nešto radi. Mi nismo jučer sjele u traktor i krenule u školu, mi već godinama vozimo traktor – kaže Katarina.

Požeške maturantice Sara i Katarina
1/6

Djevojke znaju da među dečkima ima mnogo onih koji ne znaju voziti traktor. I njima je, kažu, čudno kako one to vole, ali podržavaju ih, drago im je i ponose se njima. Nastavnici također. Sara i Katarina su vrijedne i vole posao kojim se bave i kojim će se baviti i u budućnosti. Vole životinje, pogotovo konje, pa s lipicancima sudjeluju na mnogim folklornim manifestacijama.

– Jedino još na spoj nikad nismo išle traktorom – reklu su smiješeći se maturantice.

Komentara 1

Avatar sv.ilija
sv.ilija
17:30 23.05.2018.

Balene jeli još živ onaj drekavac mitološko biće iz Dervente

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije