Naslovnica Vijesti Hrvatska

Maturantice oduševile: 'Jedino na spoj nikad nismo išle traktorom'

Požeške maturantice Sara i Katarina redovito su u školu išle traktorom, pa su, u svom stilu, odlučile i posljednji dan pokazati kako se to radi.
23. svibnja 2018. u 17:09 1 komentara 1010 prikaza
Požeške maturantice Sara i Katarina
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Netko u školu ide pješice, netko biciklom, netko autobusom ili taksijem. A njih dvije? Maturantice požeške Poljoprivredno-prehrambene škole, Sara Pus i Katarina Augustinović navikle su u školu dolaziti – traktorima! Tako je bilo i jučer. Posljednji dan škole i jedan od najljepših u životu obilježile su baš na sebi svojstven način – traktorom. Susjedima nije bilo čudno kada su njihovo prijevozno sredstvo ugledali uredno parkirano ispred škole kako čeka zvono posljednjeg sata.

Traktor - košnja trave Šok kod Osijeka Kosio travu i aktivirao ručnu bombu: Ozlijeđen, a traktor oštećen

– Nismo upisale poljoprivrednu školu zato što nismo imale što drugo, nego zato što to volimo. Želimo dokazati da i mi učenice možemo traktorima doći u školu i baviti se poljoprivredom. Za nas to nije ništa neobično – kaže odlučno Sara.

Mnogim učenicima poljoprivreda je neatraktivna i neprivlačna. Međutim, tim djevojkama koje žive na selu rad u polju uobičajena je svakodnevna aktivnost kojom se ponose. Njihova vožnja traktorom za sve njihove kolege i prijatelje velika je atrakcija. Slučajni prolaznici pitaju se što je sad ovo, mnogi se zaustavljaju i mašu im. Neki ih i fotografiraju. Sara i Katarina svakodnevno sa svojim traktorima idu u polje i oru.

– Sjetva je prošla, ali sad dolazi kultivacija, košnja livada, baliranje... U poljoprivredi nikad nema odmora, uvijek se nešto radi. Mi nismo jučer sjele u traktor i krenule u školu, mi već godinama vozimo traktor – kaže Katarina.

Požeške maturantice Sara i Katarina
1 / 6
Požeške maturantice Sara i Katarina

Djevojke znaju da među dečkima ima mnogo onih koji ne znaju voziti traktor. I njima je, kažu, čudno kako one to vole, ali podržavaju ih, drago im je i ponose se njima. Nastavnici također. Sara i Katarina su vrijedne i vole posao kojim se bave i kojim će se baviti i u budućnosti. Vole životinje, pogotovo konje, pa s lipicancima sudjeluju na mnogim folklornim manifestacijama.

– Jedino još na spoj nikad nismo išle traktorom – reklu su smiješeći se maturantice.

maturantice Pokazale što imaju One se ne srame svog zanimanja: Maturantice u školu stigle na traktorima Traktor Kobna vožnja traktorom Na Praznik rada poginuo skupljajući pokošanu travu Ilustracija Zagorje Jedna osoba poginula u prometnoj nesreći kod Krapine
Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar sv.ilija
    sv.ilija:

    Balene jeli još živ onaj drekavac mitološko biće iz Dervente