Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sučeljavanje

Jedino HDZ ne bi mijenjao ugovore Hrvatske s Vatikanom

02.11.2015., Zagreb - U Novinarskom domu odrzana je predizborna debata u organizaciji Platforme 112 - za Hrvatsku vladavine prava.  Ivan Vilibor Sincic, Ivo Josipovic, Domagoj Ivan Milosevic.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
03.11.2015.
u 00:20


SDP nas vodi u proračunski deficit od 6,5, a HDZ od 8,2 milijarde kuna

Nakon popriličnih muka organizatora da se predizbornom sučeljavanju odazove svih osam pozvanih političkih koalicija i stranaka na nacionalnoj razini, jučer su se na debati pojavili svi (Domoljubna koalicija, Uspješna Hrvatska, Živi zid, ORaH, Hrvatska raste, Most i manjinski SDSS), osim predstavnika Koalicije rada i solidarnosti Milana Bandića.

Izbor predsjednika

I već na početku sučeljavanja koje su u Novinarskom domu zajednički organizirali civilna Platforma 112, N1 televizija i T-portal, od svih sedam predstavnika samo se Siniša Hajdaš Dončić iz koalicije Hrvatska raste izjasnio da se zalaže za izbor predsjednika države u Saboru, dok su ostali zastupali sadašnji neposredan način izbora, a jedino je Domagoj Milošević iz Domoljubne koalicije smatrao da predsjednica ne pomaže HDZ-u u sadašnjoj izbornoj kampanji. Svi su se pak izjasnili protiv privatizacije HEP-a, dok su na pitanje hoće li HDZ održati obećanje o smanjenju PDV-a svi uzvratili – ne, osim Miloševića, koji je jedini bio i protiv izmjene ugovora s Vatikanom. Na pitanje jesu li za mogućnost da i istospolni parovi mogu posvojiti dijete, protiv su se izjasnili Milošević i Ružica Bukovac iz Mosta, a Sinčićev je odgovor glasio "ni da ni ne, djecom se ne treba trgovati. Nakon što Hajdaš Dončić nije htio precizno odgovoriti na pitanje vezano uz moguću poslijeizbornu koaliciju s Glavaševim HDSSB-om, Mirela Holy iz ORaH-a ubacila se kazavši:

– Molim točan odgovor o tome, da ili ne. Dakle, kako ne odgovarate, to znači da ćete koalirati s crnokošuljašima.

Zatim je i Miloševića pitala što znače riječi Tomislava Karamarka da je "gotovo nemoguće" koaliranje s crnokošuljašima. – Znači, moguće je – dometnula je Holy. Milošević je pak Milanovićevu vladu optužio da nas je "prikovala u dolinu suza", ali mu je Ivo Josipović iz koalicije Uspješna Hrvatska kazao da smo u dolinu suza ušli još za vrijeme HDZ-ove vlade. Ivan Vilibor Sinčić rekao je da onaj sudski kadar koji ne može osuditi Sanadera mora otići i da se Živi zid bori protiv monetarnog fašizma i okupacije.

Potplaćivanje sudaca

Predstavnik manjina Milorad Pupovac ustvrdio je da se u nas ne blokira one koji imaju novca za potplaćivanje sudaca i političara. Milošević je pak, govoreći o aktualnoj izbjegličkoj krizi, kazao da se većinom radi o ekonomskim migrantima, a Hajdaš Dončić rekao je da će Hrvatska izbjeglice transferirati sve dok ih Njemačka bude primala, a kad u Njemačkoj dođe do zatvaranja granica i Hrvatska će poduzeti iste mjere. Inače, uz Tihomira Ladišića s N1 i Đurđicu Klancir s Tportala, sučeljavanje je vodio i CNN-ov novinar Brent Sadler. A Sandra Benčić iz Platforme 112 obznanila je da je nekoliko ekonomskih stručnjaka, procjenjujući izborne programe dviju najjačih koalicija, došlo do zaključka da bi nas koalicija Hrvatske raste odvela u proračunski manjak od 6,5 milijarda kuna, a Domoljubna koalicija u još veći – od 8,2 milijarde kuna.

>>Kod bilježnika će ovjeriti da neće ulaziti u koalicije

>>Pančić: HDZ i SDP nisu dobro rješenje za Hrvatsku. To je kao da birate između kuge i kolere

Komentara 19

TV
tv5378
00:29 03.11.2015.

Platforma mora opravdati novac pa organizira tribune.Sto je radila ta 112 organizacija do sada ?Nista!Svjesno krala novac,pljackala porezne obveznike.Ljudske nakarade,bolesnih ambicija.

PO
potrebi
01:58 03.11.2015.

Kakvo je to manipulatvino novinarstvo. Iz cijele debate izvukli ste samo ove gluposti i mišljenje nebitne Sandra Benčić iz Platforme 112. Inače platformu 112 čine: Centar za LGBT ravnopravnost, Centar za mirovne studije, GONG, Srpski demokratski forum, Transparency International Hrvatska, Babe... Pa gdje su pitanja kako se ti paraziti boje za sebe, kako pitaju kojim udrugama Karamarko misli rezati primanja? Frka ih, zato su i pravili debatu. Njima će prvima rezati

Avatar Idler 3
Idler 3
00:46 03.11.2015.

Trebalo ih je pitat kolki od njih bi rado popili kavu sa Gjurom Sorosem >;-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije