Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brodogradnja na prekretnici
Povratak na članak

Jedini spas za Uljanik hitna 
je izmjena stečajnog zakona

Jučer su iz Uljanika izvijestili da s naručiteljem otkazanog car carriera 514 koji je u posljednjoj fazi izrade pokušavaju postići dogovor da brod bude završen.

Komentari 15

ST
stefj
10:47 05.09.2018.

Brodovi su otkazani kada su radnici otišli na produženi vikend umjesto na posao. Nakon tog poteza blokirani su računi jer za 7 dana Uljanik mora vratiti avans za te brodove... I sada kreće urušavanje koje se nikako ne može zaustaviti. Kontrolirani stečaj bit će, vjerojatno, jedina opcija. Treba hrpa love za plaće i materijal, svi avansi i krediti su već davno potrošeni, a nešto novo sigurno neće doći... Tko lud bi uplatio avans za brod koji sigurno neće dobiti, a i sigurno će ostati bez avansa... Što se tiče brodova koji su u različitim fazama izgradnje, za njih se već plaćaju penali jer kasne, a i kad (ako) se isporuče, od njih neće biti novca jer je sav već unaprijed potrošen... Sad kreću udarci na proračun kada se aktiviraju sva jamstva koje je dala vlada, uključujući i ova zadnja za plaće...

VL
DU
Deleted user
10:53 05.09.2018.

Svuu imovinu oduzeti upravi i direktoru i obuc ih u radnička odijela i 20 godina nek pumpaju gume na dizalici

VL
BO
bognar
10:50 05.09.2018.

jedini spas tih gubitasa je stecaj i to odmah bez odgadjanja

VL
AN
antonelić
10:18 05.09.2018.

anemija uskoro preuzima stvar u svoje ruke ( zajedno sa njonjom , pupovcem , razdjelnikom , sauchom i ostalim satelitima ) ... pa će oni riješiti uljanik i 3.maj i ostalu brodogradnju kao što su riješili agrokor i opegeove i dobavljače i rejting i petrokemiju i inu i mol i zrak u slav. brodu , i kurikulum i industrijsku proizvodnju i sve ostalo ... samo moramo biti strpljivi da završe ispitni rokovi dr.kolindi , pa kad se ona priključi ekipi pa kad bubne šakom po stolu namah se sve posložuje i krećemo u eru blagostanja kao što je najavila ...

VL
IJ
Ivan_Jug
11:19 05.09.2018.

Koji spas. Nakon ulupanih milijardi u vjetar, još im nedostaje samo dvije da budu na NULI. Stečaj gotovo.

VL
JA
Jahutockakom
11:25 05.09.2018.

Najbolja fora je kako se sad vodeci Ids-ovci prave grbavi, pozivaju Plenkovica na sjednicu u Pulu,kao nek on sad nesto kaze..ko da je Plenkovic vodio Uljanik-kao Miletic ciji je ured 200m od Uljanika sad toboze nista ne zna sto se tamo desavalo a Plenkovic bi u Zagrebu trebao znati..banda lopovska, svi skupa,i Ids i Hdz,sad ce se medusobno optuzivati a milijuni nestali i nikome nista..radnicima gace na stapu, a direktori si isplacivali masne place i bonuse u vrijeme najvece krize,i onda kazu-odite u Zagreb pred vladu,mi pare za place nemamo..ma to je za pred zid postrojiti kakav kriminal se radi!!

VL
JI
Jure i Max
12:30 05.09.2018.

IDS I JAKOVCIC su krivi za propast ...To je stranka opasnih namjera.neka trze njihovu pomoc a ne drzave.

VL
Avatar tanđara
tanđara
12:41 05.09.2018.

hitno treba rasterat' ovakvu vlast.....

VL
Avatar Niškorist
Niškorist
10:53 05.09.2018.

Svu su političari privredu uništili i tjeraju radno sposobne da njima ostane njihova Hrvatska .

VL
I1
ing-12345
13:43 05.09.2018.

Kupac otkaže brod koji je 70% završen. Pa to je za rubliku vjerovali ili ne. Pa kako je moguće da je Uljanik sklopio takav ugovor i da nije osigurao plaćanje broda sa bankovnim akreditivom.? Nažalost Uljaniku nema spasa a mii građani Hrvatske ćemo platiti sav nerad radnika i uprave Uljanika jer su oni potrošli avanse koje su primili za brodove koje nisu isporučili a Plenković je dao bankovna jamstva hrvatske države za njih.

VL
RI
rightside
10:13 05.09.2018.

ma pohapsite upravu i "saradnike" oduzmite im imovinu i evo nove zdrave love za uljanik,,pa nisu radnici krivi za ovo stanje,,ljudi rade i odraduju poslove,a banda im otima zaradeni novac,,

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.