Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje za ratni zločin

Jedan svjedok Merčepa vidio samo na televiziji, drugi tvrdi da mu je bio zapovjednik

Tomislav Merčep
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
27.01.2015.
u 13:20

Suđenje se nastavlja u veljači kada bi trebao svjedočiti Davor Butković

Dvojica bivših pripadnika rezervnog sastava MUP-a, svjedočili su u nastavku suđenja Tomislavu Merčepu na zagrebačkom Županijskom sudu. Merčepa se  tereti za ratni zločin nad civilima počinjen na području Zagreba i Pakračke Poljane koncem 1991., a što se događalo na ratištu u Pakračkoj Poljani  iskazivao je Zlatko Beganović.

Kazao je da je bio pripadnik pričuvnog  sastava MUP-a u Topuskom, a nakon što se od tamo vratio, pridružio se  dragovoljcima grada Zagreba.

- Unovačen sam na Velesajmu, gdje sam bio 15-ak dana i nakon toga smo upućen na ratište u Pakračku Poljanu. Tamo sam bio i ranjen 5. prosinca 1991. U Pakračkoj Poljani zapovjednik mi je bio Tomislav Merčep, koji je jednom ili dvaput došao te je održao motivacijski govor - kazao je Beganović. Upitan da pojasni liniju zapovijedanja, svjedok je kazao:

- Merčep mi nije bio neposredni zapovjednik već je najvjerojatnije bio zapovjednik te policijske postrojbe u Pakračkoj Poljani jer su ljudi tako govorili. Bilo je rečeno da on dobiva zapovijedi iz Zagreba te da ih onda provodi u Pakračkoj Poljani. Za razliku od Beganovića koji je Merčepa vidio u Pakračkoj Poljani, Zvonimir Bešenski Merčepa tamo nikada nije vidio.

- Merčepa sam vidio samo na televiziji. Bio sam pripadnik pričuvne policije i javio sam se na Velesajam. Tamo smo bili podijeljeni u vodove i govorilo se da je Merčep zapovjednik pričuvne policije općenito no ja ga na Velesajmu nisam viđao - kazao je svjedok.

Suđenje se nastavlja u veljači kada bi trebao svjedočiti Davor Butković.

>> Na suđenju Tomislavu Merčepu svjedočili bivši policajci PU zagrebačke

Komentara 12

SA
sablja810
13:54 27.01.2015.

Da li su bili Nikolic i Vucic na ratistima u RH i BiH ? Neka se DORH ocituje o tome i svim pokoljima u RH. Selo Berak, Dalj, Borovo Selo, Trpinja,Bobota, Negoslavci,...ima ih jos ! Sta se dogadalo u okupiranim podrucjima ?

SA
sablja810
13:49 27.01.2015.

Da,da. A sto je masakrima u Hrvatskoj ?! Nikome nista. Drzavno odvjetnistvo nezna ili nezeli iztraziti ratni zlocin u RH. U vlastitoj zemlji secu zlocinci, ili u susjedstvu. Kao npr. Nikolic i Vucic ?!

IV
ivicamaliračan
14:37 27.01.2015.

stanimirović zastupnik ....... merčepu sude ,,,, moj hrvatsku narod ...., a što da kažem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije