Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
El Guero

Jedan od najvećih narko-šefova Hector Luis Palma mogao bi kroz nekoliko dana izaći iz zatvora

Mexican cartel leader dies in shootout after mass jail break
Foto: JOSE LUIS GONZALEZ/REUTERS
1/3
29.04.2023.
u 00:08

Sinaloanski kartel jedna je od najvećih i najnasilnijih kriminalnih operacija na svijetu koja se dovodi u vezu s švercom droge i pranjem novca te proizvodnjom sintetičkih droga koje pronalaze svoj put do tržišta u SAD-u. Više puta uhićivani Hector Luis Palma, prikazan i u seriji Narcos, jedan je od tri poglavara organizacije

Hector Luis Palma, zloglasni meksički narko-boss i suosnivač Sinaloanskog kartela, uskoro bi mogao biti pušten iz zatvora, izvještava tijuanski magazin Zeta. Sud bi mu mogao odobriti pravni lijek kojim bi se osiguralo njegovo oslobođenje iz zatvora kraj Mexico Cityja. Palma, poznat i kao "El Güero" (onaj koji je blijed) zbog svoje svijetle puti i plavih očiju, kaznu je odsluživao u SAD-u i Meksiku, a najpoznatiji je po krijumčarenju droge u suradnji sa Joaquinom "El Chapo" Guzmanom i Ismaelom Zambada Garcia ("El Mayo").

Prvi put je uhićen u Arizoni 1978. i osuđen na 8 godina zatvora u SAD-u. Nakon oslobođenja, Palminu obitelj je ubio suparnički kartel nakon čega je uslijedio rat među kriminalnim organizacijama u kojem je osvetio smrt svoje obitelji da bi se zatim ponovo vratio krijumčarenju droge. Ponovo je uhićen 1995. u Meksiku i izručen SAD-u gdje je nakon gotovo 20 godina u ćeliji vraćen u Meksiko da bi mu se sudilo za ubojstvo dvojice policajaca.

Njegovi su odvjetnici krenuli u potjeru za poništenjem upravo ove osude, tvrdnjama da očevici svjedočili pod prisilom. Prije dvije godine sud je dao Palmi za pravo i naredio njegovo oslobođenje. Od tada tužitelji nastoje ponovo preokrenuti odluku suda i nastoje podići slučaj do Vrhovnog suda, koji odbija preuzeti spor. Prema izvještaju meksičkih medija, mogao bi biti oslobođen za nekoliko dana piše Fox News.

VIDEO: Na Markovom polju pokopan je Tomislav Sabljo: Brojna poznata lica stigla su na posljednji ispraćaj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije