Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
niske temperature

Jedan od najhladnijih ožujaka u Europi u posljednjih 100 godina!

'25.03.2013., Cakovec- Iako je proljece vec pocelo, snijeg ne prestaje padati. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
08.04.2013.
u 08:54

Najhladnije je bilo u dijelovima srednje i sjeveroistočne Europe, gdje je srednja mjesečna temperatura bila i za više od 5 °C niža od dugogodišnjeg prosjeka

Ožujak je u većem dijelu Europe bio osjetno hladniji od prosjeka u posljednjih sto godina. Najhladnije je bilo u dijelovima srednje i sjeveroistočne Europe, gdje je srednja mjesečna temperatura bila za najmanje 5°C niža od dugogodišnjeg prosjeka, piše crometeo.hr. U ostatku Europe ožujak je bio za 3 do 5°C hladniji od prosjeka, a u južnom dijelu srednje Europe, na većem dijelu Pirinejskog poluotoka i sjeveru Italije ožujak je bio od 1 do 3°C hladniji od prosjeka.

Iste su temperature zabilježene i u središnjim i sjevernim krajevima unutrašnjosti naše zemlje.

Topliji ožujak imali su jedino jugoistočni krajevi Europe i krajnji dijelovi Sredozemlja.

Najviše oborina, više od 400 litara, palo je na području Crne Gore, a puno  je oborina palo i na Pirinejskom poluotoku, u većem dijelu Italije,  Balkanskom poluotoku te u Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Ukrajini.

>> Stiže proljeće: Ovaj tjedan konačno ćemo uživati u suncu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije