Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naporna noć

Jedan mađarski ledolomac uspio se probiti Dunavom do Dalja

Dunav
Foto: Davor Javorović/Pixsell
18.01.2017.
u 08:44

Dva ledelomca u utorak su se u 7 sati otisnula Dunavom sa zadatkom da probijaju led i stignu do Vukovara

Jedan mađarski ledolomac, onaj veći, uspio se jutros probiti do Dalja, nakon cjelonoćnog mukotrpnog razbijanja ledenih gromada. Lomi led trenuto na tzv. daljskoj krivni, gdje je kritična točka 15 kilometara dugog ledostaja na Dunavu. Drugi je, pak, i dalje na kilometar od daljske krivine, a čini se da se trenutno ne kreće, što znači da je zastao ili zapeo u ledenim nakupinama.

Dva ledelomca u utorak su se, podsjetimo, u 7 sati otisnula Dunavom sa zadatkom da probijaju led i stignu do Vukovara. Na spomenutoj daljskoj krivni očekivalo ih se, po prvim prognozama, još u utorak oko 11 sati, no vrlo brzo je postalo jasno da zacrtani dnevni zadatak neće moći ispuniti. Led je debljine metar i pol, pa čak i dva pa su sporo napredovali, doslovce centimetar po centimetar.

>> Mađarski ledolomci mukotrpno se probijaju Dunavom, jedan zaglavio u ledu

Komentara 2

SJ
Sve je uzalud
17:38 19.01.2017.

.........ako dođe do potrebe da se minira ne bi bilo loše zvati Vučića i Pupovca, da se pokažu na poslovima u državnim firmama ovaj put u Hrvatskim vodama, to mu je i želja bila........ te da oni od Dunava napravee minsko polje oni to dobro rade a mi Hrvati dobro razminiramo,,,,,,,,deja vu...............

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
12:19 18.01.2017.

Jedan mađarski ledolomac se bez pomoči pravedne presude EU arbitražnog suda uspio probiti Dunavom do balkanskog Dalja ali se europski susjedi Slovenci neče probijati po novom svome vanka prema otvorenom dok ta međunarodno važeča presuda ne stigne i donese nekima veselje a drugima domoljubni mrk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije