Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLI U POMOĆ

Mađarski ledolomci mukotrpno se probijaju Dunavom, jedan zaglavio u ledu

Dunav
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/7
17.01.2017.
u 12:39

Situacija je takva da su naslage leda metar do metar i pol, pa čak i 2 metra, i ledolomci vrlo sporo napreduju, kaže Ivica Nađ

Dva mađarska ledolomca koja su sinoć stigla u pomoć našoj zemlji razbijati led na Dunavu krenula su jutros u 7 sati iz Aljmaša prema Dalju. No, zbog debljine leda mukotrpno se probijaju, a jedan od njih čak je  i zaglavio u ledu. 

Kako nam je poznato, oko podneva su bili udaljeni kilometar od daljske krivine i ne zna se kad će se na njoj pojaviti jer se jedan ledolomac zaglavio, a drugi ga pokušava osloboditi. Ledolomci inače rade u paru, a trebali su se od Aljmaša probiti prema Dalju i dalje prema Vukovaru.

– Situacija je takva da su naslage leda metar do metar i pol, pa čak i 2 metra, i ledolomci vrlo sporo napreduju. Bilo kakve prognoze kada će i koliko će se probiti, nezahvalne su. Nadam se da će do večeri doći barem do Dalja. Sigurno je jedino da rade i ne odustaju – kazao nam je Ivica Nađ iz Hrvatskih voda.

Vodostaj Dunava u Dalju narastao je za čak 2 metra u samo 48 sati. U petak je, primjerice, izmjereno oko 220 cm, a u subotu se razina približila 400 cm, malo je vodostaj zatim opao, pa ponovno narastao. Krivac je za to upravo ledostaj koji je prigušio protok vode.

– Nema razloga za paniku jer je i taj vodostaj i dalje više od 5 metara niži od maksimalnog vodostaja izmjerenog 2013., pa ne prijeti ni ledena poplava – umiruje Nađ.

>> U Sloveniji posuli ulice solju, ali nešto nije bilo u redu: širio se neobičan smrad, psi počeli lajati

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
15:54 17.01.2017.

I nitko im ne zeli pomoc, bravo koja solidarnost uh....

DH
dalibor.hren
16:12 18.01.2017.

Ništa bez eksploziva!

SO
sokreta
12:45 17.01.2017.

2 metra leda........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije