Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Indeks 4

‘‘Jedan ispit ti je 1500, a sa 3000 eura možeš riješiti cijeli fakultet’’

kolar
Marko Lukunić/Pixsell
10.11.2010.
u 19:42

Na optuženičkoj su klupi profesori Fakulteta prometnih znanosti Velimir Kolar i Jerko Radoš, posrednik Ivan Silić te student Anis Mohamed Omar

– Na ispit kod Jerka Radoša izlazio sam sedam-osam puta i nisam ga mogao proći. Za mene je taj čovjek rasist jer je na predavanjima gledajući u mene i deset puta ponovio da on neće biti crnac u vlastitoj državi. Kada se to ponovilo još nekoliko puta, kolege su me zamolili da ne dolazim na predavanja. Od jedne poznanice čuo sam da se Ivan Silić bavi prodajom ispita, pa sam preko njega odlučio riješiti Radoša.

Ispiti kao roba u trgovini
Kazao mi je kako nema smisla da za jedan ispit dajem 1500 eura, kada za 3000 eura mogu riješiti cijeli fakultet. Znate, to vam je kao kada u trgovini birate više proizvoda koji vam ne trebaju. Stoga sam odlučio dati novac da se odjednom riješi pet ispita – kazao je, među ostalim, Anis Mohamed Omar (32), jedan od optuženika u Indeksu 4 na zagrebačkom Županijskom sudu.

Njega USKOK tereti da je posredniku Ivanu Siliću (39) u dva navrata dao ukupno 2600 eura, a za uzvrat mu je u indeks Fakulteta prometnih znanosti bez polaganja trebalo biti upisano pet ispita. Silić je od dobivenog novca 300 eura zadržao za sebe, dok je ostatak, prema optužnici, dao Velimiru Kolaru (45) koji je trebao posredovati kod profesora Jerka Radoša (55). Kolar i Radoš, koji su već nepravomoćno zbog sličnih optužbi u Indeksu 2 osuđeni na šest i 10 mjeseci zatvora, jučer su nijekali krivnju.

Ne trpi profesora Radoša
Za razliku od njih dvojice, posrednik Silić i student Omar priznali su krivnju.

Omar, koji je kazao i kako Radoša ne trpi, sve je prijavio policiji nakon što je shvatio da mu u indeks nije upisana ocjena iz Radoševa predmeta te nakon što je tražio povrat novca. U tim traženjima i verbalno se sukobio s Kolarom, dolazio je do njegove kuće noću, slao mu pisama, dok je Kolar njemu navodno prijetio pištoljem.

Komentara 22

21
21Century
15:03 11.11.2010.

Pravo, ekonomija, promet...istina je da se ispiti najvise kupuju na najlaksim fakultetima! Omogucavaju sticanje kakve takve diplome i uhljebljenje u strukture vlasti...

OB
-obrisani-
19:55 10.11.2010.

Nije jedini fakultet ,dodite malo na druge.Profesori su kao doktori

AM
amato
07:58 11.11.2010.

Za nemoral profesora i nastavnika trebaju biti najstrože kazne. Ali u jednoj banana državi kao što smo mi ništa nije kako treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije