Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVODE SE STROGE KAZNE

Jedan grad mijenja pravila: Mokrenje u moru kaznit će se s 5600 kuna, zabranjene i 'rezervacije' ručnicima

FILE PHOTO: People cool off at a beach in Sitges town
Foto: ALBERT GEA/REUTERS/PIXSELL/Ilustracija
1/3
22.06.2022.
u 18:09

Također, vlasti će izreći kazne za svakoga tko je neprikladno odjeven na ulici

Gradsko vijeće španjolskog grada Viga uvodi stroge kazne za osobe koje budu uhvaćene kako mokre u moru. Kako su naveli, svatko tko bude obavljao nuždu u moru ili na plaži morat će platiti kaznu u iznosu od 645 funti, odnosno oko 5600 kuna. 

Naime, gradsko vijeće je nuždu označilo "manjim prekršajem" i "kršenjem higijenskih i sanitarnih propisa". Kako bi tome stali na kraj, planiraju postaviti javne zahode na plažama tijekom glavne sezone kako bi se ugostili svi posjetitelji, navodi Daily Mail

No, gradsko vijeće je reklo da bi mogli ići i dalje od kažnjavanja ljudi zbog mokrenja u more. Naime, vlasti će izreći kazne za svakoga tko je neprikladno odjeven na ulici. Tako novčane kazne prijete osobama koje nose samo kupaće kostime ili hodaju golog torza.

Španjolska također pooštrava pravila po pitanju otpada, kažnjavajući svakoga tko ostavi smeće te odnese plinsku bocu ili roštilj na plažu. Zabranjeno je i korištenje sapuna u moru. Posjetitelji na plaži koji se igraju loptom ili pokušavaju rezervirati mjesto s ručnikom bit će, također, kažnjeni. 

Vigo nije jedini grad koji uvodi stroga pravila. Majorca i Ibiza najavili su ranije ove godine da će turisti biti ograničeni na samo šest pića dnevno na svojim "all inclusive" odmorima. Točnije, na tri za ručak i tri za večeru. Baleari su zabranili prodaju alkohola u trgovinama između 21.30 i 8.00 sati, kao i ponudu pića dva za jedan te "happy hour" na određenim mjestima.

VIDEO Stanovnici Neuma ogorčeni: 'Turisti na plaži koriste šampone, to je katastrofa! Ubijaju nam more'

 

Ključne riječi

Komentara 26

SC
Santo_CavernicoIo
18:57 22.06.2022.

Umjetna inteligencija će po blaženom izrazu lica prepoznavati počinitelje na licu mjesta.

Avatar majkuvam
majkuvam
19:25 22.06.2022.

U Španjolskoj se kazna plaća u funtama?Bravo novinaru...

OT
otrovnijezik
19:25 22.06.2022.

Vezanje i zaključavanje piše prije ulaska u more.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije