Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.10.2016. u 08:30

Andrej Plenković je vjerodostojnošću uspio 'promijeniti' Most, pa i shvaćanje politike

Još za kampanje govorili su iz današnje oporbe, misleći pri tomu na sve ono pozitivno što je pojava Andreja Plenkovića donijela u odnosu na njegova prethodnika na čelu HDZ-a, da jedan čovjek ne može preko noći promijeniti stranku. A Plenković je svojim načinom političkog komuniciranja “promijenio” čak i Most, odnos manjina prema HDZ-u, pa i opće shvaćanje politike koja je, čini se, konačno postala posao kakav i treba biti. Posao koji od aktera traži kvalitete kao što su osjećaj za javno dobro, poštenje, principijelnost, strpljenje, kompromis, odlučnost, upornost... i još puno toga. I uza sve to, ne zaboraviti da je za liderstvo presudna – vjerodostojnost! To je “magija” s kojom je Plenković započeo svoju i kampanju novog HDZ-a i u kratku vremenu pridobio povjerenje ne samo birača.

Plenković već svojom pojavom radi otklon od radikalizama i inatnog desničarenja, zbog čega ga lijevi analitičari obasipaju komplimentima kakvi se dugo nisu čuli na našoj političkoj sceni. Pri tomu nije ugrozio identitet HDZ-a, već ga je osnažio. I za kampanje, dok su neki analitičari predviđali, a zapravo više priželjkivali, krah Mosta, Plenković je znao što želi. I kad su mediji zbog sedam uvjeta Mosta opet počeli gubiti strpljenje, šef HDZ-a stao je uz prvog partnera. Bez zakulisnih igara, teorija zavjera, spinova, omalovažavanja i probnih balona kojima je bilo zagađeno konstituiranje aktualne Vlade. Zapravo, osim birača Mosta, nikad se nitko s takvim poštovanjem nije odnosio prema ekipi Bože Petrova.

Zauzvrat je Plenković pridobio simbolično važno povjerenje čak i mostovca koji je prije niti šest mjeseci rekao ono prostodušno “zbogom” HDZ-u, a sada će mu HDZ-ovac biti šef. 
Gradeći autoritet premijera, 
Plenković je na pitanje o vetu na ministre rekao da ovaj put veto ima samo on jer on u konačnici odlučuje tko će sjediti u Vladi, a namjera mu je stati iza svakog svog ministra. 
Po svemu sudeći, dobit ćemo stabilnu i vjerodostojnu Vladu, što je za Hrvatsku trenutačno najvažnije.

> > Plenković mandatar Vlade. Dio članova Predsjedništva HDZ-a smatra da će s Mostom biti – teško

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
07:48 10.10.2016.

Kada se zna može se napraviti ćudo, a kada se ne zna onda se spletkari. Plenković zna, a i važno je da ima za cilj "dobro" za sebe i društvo. Uvažava čovjeka, pojedinca i partnera. Lekcija iz politike brojnim političarima,, novinarima i analitičarima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije