Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strane riječi?

Je li ovaj test primjeren za 4. razred osnovne škole

test
19.09.2017.
u 10:44

Od učenika se traži da u riječi umetnu dž ili đ te uz strane riječi napišu kako se pišu književnim jezikom. Imate li sličnih primjera javite nam na mail javi@vecernji.net

Jedna majka poslala nam je fotografiju testa za 4. razred osnovne škole u kojemu se od učenika traži da u riječi umetnu dž ili đ te uz strane riječi napišu kako se pišu književnim jezikom.

 

Učenici trebaju popuniti kućicu uz riječi kao što su đon, džungla, deterdžent, ali i đurđica i anđeo, pa se majka pita kako na književni jezik prevesti riječi đurđica i anđeo.

Mislite li da je ovaj test primjeren za 4. razred osnovne škole?

Ključne riječi

Komentara 188

Avatar Apsalar
Apsalar
10:58 19.09.2017.

Da. Primjeren je za četvrti razred. Čak i kasni. Pa ne odgajamo debile! Do te godine već znaju i engleski, pa ne vidim zašto bi im problem bio maternji jezik!

LE
leurdovac
12:18 19.09.2017.

Da su neki novinari s HRT-a ispunjavali ovakve testove u 4. razredu ne bi se danas javljali iz Džakova.

DE
Dejan
14:00 19.09.2017.

Pozdrav uvaženim komentatorima. Ja sam otac djeteta koje je imalo ovu domaću zadaću i ja sam stavio ovu fotografiju kao status na facebooku. Žao mi je što novinari ne rade svoj posao valjano pa nisu ispitali o čemu se točno radi ako to već stavljaju kao tekst u svome mediju. Što se tiče grafomotorike moga djeteta ona je loša jer ju je genetski naslijedio od mene.Moja je još gora. Ove intelektualne gigante kojima se zadatak čini primjenjenim za učenika 4.razreda osnovne škole molim da mi odgovore kako se na hrvatskom "književnom" jeziku pišu "strane" riječi ANĐEO I ĐURĐICA. Naime učiteljičinog odgovora za termin ĐURĐICA nije bilo a za ANĐEO je odgovor NEBESKI ČUVAR😁😁😁 Dakle za učiteljicu je ontološko objašnjenje zapravo odgovor. Na stranu što je pitanje sastavio netko nevičan "hrvatskom književnom jeziku",na stranu što je odgovor nešto što uopće kontekstualno nije navedeno u zadatku,na stranu što učiteljica ne zna odgovor!!!!????? Učiteljici ne zamjeram a mnogi komentari ovdje zapravo me tjeraju da prihvatim idiotizam kao formu u kojoj ovo društvo beskompromisno napreduje. S poštovanjem Dejan Šipov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije