Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTINA O NASILJU
Povratak na članak

Je li hrvatsko društvo nasilno? Evo što kažu statistički podaci

Statistički podaci MUP-a, pučke pravobraniteljice pa i SNV-a ne potvrđuju tezu o rastu nasilja

Komentari 44

Avatar gunner12345
gunner12345
09:17 09.09.2019.

može biti nasilno koliko hoće samo nasilnike treba trpati u zatvor ...

VL
AN
Antitrogloditist
09:41 09.09.2019.

Činjenica je da je pravosuđe blagonaklono prema kriminalcima svih vrsta pa tako i nasilnicima. Likovi optuženi za pokušaj ubojstva slobodno šetaju nakon 3 mjeseca. Još smo i dobri kakvo nam je pravosuđe.

VL
Avatar Denis Plamenac
Denis Plamenac
09:50 09.09.2019.

Nasilje u Hrvatskoj je ipak u porastu. Radi se o moralnom nasilju nad hrvatskim narodom.

VL
Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
10:05 09.09.2019.

Naše društvo na neki način jest nasilno! Na kraju ww2 ubijene su bez suđenja storine tisuča ljudi. Istoričari poput Klasića i Jakovine kažu da je to OK jer se i drugdje događalo?! Isto tako, 1991. JNA i četnici poubijali su desetke tisuća ljudi, a u vladajućoj koaliciji sjede ljudi koji to ne priznaju.

VL
DU
Deleted user
11:13 09.09.2019.

Po SDP-u, Vlada ne rijesava anomalije. Sjecam se nerijesenih anomalija za vrijeme SDP-ove Vlade. Tko je autor svastike na Poljudu, tko je organizirao nerede na stadionima, mozda bi nam konacno mogli odgovoriti?

VL
ST
stefj
09:36 09.09.2019.

Nije društvo nasilno, imate pojedince. Država je jedna od najsigurnijih na svijetu... A što se tiče medija i politike, tu se vidi Srpska politika kojoj je cilj širenje nesigurnosti i micanje fokusa sa sebe. Tu vidimo da se Pupovac jako angažirao kao produžena Vučićeva ruka... Jako je interesantno to da je diplomatsko osoblje Srbije u regiji uglavnom iz Srpskih obavještajnih krugova, čak je i u Beču nedavno postavljen bivši direktor njihove obavještajne službe. Sada to povežite s natpisima u medijima, s Pupovčevim istupima, s pokušajem ulaska vojnika itd. pa dobijete ono čime se Srbija uglavnom bavi... Hrvatska bi to trebala još više ignorirati, djelovati prema EU i SAD, a incidente zakonski obrađivati, kao što i radi. Pri tome državi ide na sramotu kako se policija ponijela prema čovjeku u Rijeci, gdje je na osnovu neprovjerenog iskaza jednog čovjeka (povratnika iz Srbije s prijavom za napad nožem) strpala potpuno nevinog u zatvor... A što se tiče napada Torcide na Srbe, to je nedopustivo, no da li mislite da je bez veze što je prije toga bio incident kada su Srbi upali u birc, gazili grb i zastavu, te vikali ovo je Srbija? I tu policija nije uopće reagirala...

VL
Avatar Vukomerec
Vukomerec
09:26 09.09.2019.

Činjenice o padu nasilja pobijaju medijsku histeriju koju generiraju SDSS, lijeve stranke i mediji koji ih podržavaju.

VL
IL
ilustrator
10:19 09.09.2019.

novci se veliki vrte. etno biznis cvate,. higijeničari proizvode u tri smjene

VL
BA
bakulušić
10:09 09.09.2019.

U želji da sačuvaju političke pozicije i ideološku dominaciju, vrlo moćne skupine Hrvatsku žele prikazati kao zemlju slučaj, zemlju bezvlađa i nasilja a Hrvate kao narod koji nije sposoban biti samostalan nego mu je potreban staratelj ili skrbnik koji će ga voditi i o njemu brinuti. Kao što je "brinuo" zadnjih sto godina a osobito zadnjih sedamdeset godina. Pa znanje i iskustvo ističu kao svoju prednost a podršku stranih centara moći kao garanciju da će uspješno "resetirati" Hrvatsku koja je krenula krivim putem.

VL
KA
Kal
11:40 09.09.2019.

Naše društvo će biti nasilno sve dok politika ne shvati da se u Hrvatskoj moraju zabraniti oni simboli pod kojima je stradao Hrvatski narod nakon drugog svjetskog rata i 91 mislim na etničko nasilje.

VL
JE
Jednakost
10:33 09.09.2019.

Kod nas se mnogo toga vodi kao prekrsaj, kao recimo "Licko rukovanje", a najveci dio se uopce ni ne prijavljuje.

VL
Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
10:36 09.09.2019.

"Tako je politolog Damir Grubiša za Novosti ustvrdio kako zastupnik Miro Kovač, objavljujući OESS-ove komparativne statistike zločina iz mržnje po kojima ispada da je Hrvatska na dnu ljestvice učestalosti takvih zločina, “de facto pokušava pravdati etničko nasilje prema Srbima”. Gospodin veleposlanik Grubiša priča napamet iznoseći sumnju u podatke OESS-a i insinuacije na račun g. Kovača. Nije to primjereno jednom prof.dr.sc.

VL
TT
tTony
16:48 09.09.2019.

Da nema dvostruki kriterija , iseljavanja, nezaopslice , zabrane svega i svacega od nacionalni i povjesni znakovlja , pjesama, pozdrava slobodnog govora pisanja medijske cenzure nebi bilo ovakvi ispada . Danas nesmije rec da si genetski Hrvat odma si fasista , nacista a mi doro znamo okud to dolzi.Narod podjeljen ko nikad uzalud se Pesjednik Tudjman trudijo da nam otvori oci ali macici nisu progledali. Dali je nasa povijest zavrsila sa Kraljom Tomislavom .

VL
SN
SNV
09:22 09.09.2019.

50% nasilja se i ne prijavljuje a postotak pada kad Hrvatska ima 19% manje stanovnika

VL
Avatar nekakav
nekakav
14:06 09.09.2019.

dal druga bernardića zabrinjava činjenica da je za vrijeme sdp-ove vlade na poljudu iscrtan kukasti križ, unatoč 568 kamera koje prate teren i okolicu, i da do dana današnjega počinitelj nije pronađen? dal sdp osjeća kakvu odgovornost, ipak su imali svojeg prvog policajca u državi, jednog od brojnih ostojića koji su prodefilirali hrvatskom vladom? ovaj put se radi o ranku. ranku ostojiću. koji i dan danas ima obraza nešto i nekoga komentirati, učiti poslu, načinu, metodama... nismo nasilni mi uopće. pogledajte statistiku švedske, pa ćete vidjeti da nas samo u silovanju šišaju za 25 puta. još mi moramo puno toga napraviti, totalno podivljati, da bi ih stigli, statistički.

VL
JC
jebena__cokolinda
12:20 09.09.2019.

Ma kakvi nasilno, samo malo divljacki nastrojeno.

VL
Avatar speak_loud
speak_loud
19:45 09.09.2019.

Pa, ako hrvatsko društvo nije dovoljno nasilno uvijek se može bolje i jače isprovocirati i izazvati nasilje i netrpeljivist. Treba se raditi kao i do sada samo malo žešče i s više mašte.

VL
Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
10:16 09.09.2019.

Nasilnika je bilo i bit će, pa tako i zločina iz mržnje. To niti jedan zakon neće spriječiti, međutim bitna je njihova dosljedna primjena. Sve ostalo je statistika.

VL
DU
Deleted user
09:28 09.09.2019.

Nije sasvim korektno raditi te i takve izračune bez podatka da smo već godinama i godinama u top5 europskih država po broju policajaca na 100 tisuća st. odnosno stalno se vrtimo oko 500 policajaca (trenutno nešto preko 18 tisuća u MUP-u pa podijelite sami s 4 milijuna st.) - što znači da bi tako glomazne policijske snage morale suprimirati krim. djela, a ne da se hvale da stagnira ili ograničeno rastu samo pojedina, ali da je sve pod kontrolom. I sudska praksa i manjkavi zakoni su krivi, čak i više od policije - jer imamo slučaj da slobodno šeću kriminalci s preko 700 prijava, a toga nema nigdje. Ako meni ne vjerujete: ///Točan broj kaznenih prijava koje je Puhalo sakupio u dugogodišnjem stažu jučer se nije mogao doznati. Prema neslužbenim izvorima, riječ je o broju od oko 700, dok se sam Puhalo prije 15 godina pohvalio je uspio sakupiti 749 prijava.///

VL
ZO
Zooltan
11:11 09.09.2019.

Kako se obrazovanost i prosječni IQ nacije smanjuje tako raste i nasilje. U toj situaciji kratkoročno je izgledno da će država odgovoriti na nasilje samo povećanjem kazni. I prekršaji u prometu su vrsta nasilja. Za obrazovanje država nema sluha i i zakasnila je 25 godina.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.