Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teorija istražitelja

Je li biciklist bio primarna meta masakra u francuskim Alpama?

francuska pokolj,alpe
Reuters/PIXSELL
17.09.2012.
u 13:01

Mollier je radio za Cezus, podružnicu grupe Areva koja se bavila obradom cirkona, a 2007. u medijima je bila optužena za prodaju obogaćenog urana Iranu

Je li obitelj Al-Hilli zaista bila primarna meta masakra? Da to možda nije bio biciklist? Detaljna pretraga mjesta ubojstva otkrit će pravu istinu. Za ubijenog biciklista Sylvaina Molliera (45) svi tvrde da je bio uglađen gospodin, a tko može jamčiti da nije vodio dvostruki život, komentirao je nastavak istrage stravičnog masakra u francuskim Alpama glavni istražitelj Benedict Vinnemann.

Mollier, biciklist za kojega se mislilo da je bio kolateralna žrtva ubojice obitelji Al-Hilli i to samo zato što je svjedočio trostrukom ubojstvu, radio je za Cezus, podružnicu grupe Areva, kompanije specijalizirane za obradu cirkona koji se koristi za izradu spremnika za nuklearno gorivo. Areva se 2007. morala boriti s optužbama medija kako da  zanemarila sankcije UN-a i opskrbila Iran obogaćenim uranom.

Ubijeni 45-godišnjak živio je u blizini mjesta ubojstva, a identificiran je tek kada je njegova partnerica koja mu je u lipnju rodila dijete, donosi Daily Mail, obavijestila policiju da je otišao na vožnju biciklom i nije se vratio kući.

Usprkos željama njegove obitelji koja je htjela da bude kremiran, Mollierovo tijelo jučer je privremeno pokopano na tajnoj ceremoniji oko 18.30 sati kada je groblje zatvoreno. Policija će, pretpostavlja se, ponoviti obdukciju 45-godišnjakova tijela pa je zabranila kremiranje. Na pokopu se okupilo 30-ak ljudi.

Dvije sestre iz obitelji Al-Hilli, Zainab i Zeena, vratile su se u Britaniju i nalaze se pod zaštitom londonske policije.

>>Britanski biciklist: Djevojčica je sva krvava teturala oko auta

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar patkovic
patkovic
14:09 17.09.2012.

biciklist radi u nuklearnoj industriji a ubijena je porodica inžinjera iz iraka , još ako je šijit jasno mi je da je to bila popraćena primipredaja nekog osjetljivog materijala u vezi A bombe za iran a likvidirali su ih francuski specijalci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije