Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENCI ZAVAPILI
Povratak na članak

DW: Javni trošak za spašavanje turista Hrvatskoj se definitivno isplati

Ukupni trošak tzv. neodgodive zdravstvene zaštite za strane državljanje u Hrvatskoj je u 2017. dosegnuo približno 14,5 milijuna eura. piše Deutsche Welle

Komentari 19

WC
wolf_cro
20:57 03.09.2018.

A gdje se u cijelu priču uklapaju Slovenci?

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
21:35 03.09.2018.

Nama se isplati, a Austriji ne, pa naplaćuje. Postoji putno osiguranje, pa neka gospoda uplate doma prije puta osiguranja. Za 200-250 kuna se dobije polica koja pokriva troškove liječenja zbog bolesti ili nezgode do 50.000 eura, a mogu se ugovoriti i drugi rizici. Kome mažete oči da se nama isplati?

VL
Avatar Django
Django
21:07 03.09.2018.

Dakle HGSS spašava a HZZO naplaćuje. To se zove dobar posao.

VL
AA
aabbcc
09:20 04.09.2018.

Napisite za koje tiriste se isplati spašavanje da se ne bud zahebali u poslu !

VL
DU
Deleted user
23:48 03.09.2018.

A dokle ce se koristiti budzet oruzanih snaga za spasavanje civila vojnim helikopterima ? Ovo je totalni apsurd. Mislim da smo jedini koji koriste budzet OS za civilna spasavanja turista. Kada ce kupiti helikopteri za civilnu sluzbu spasavanja koja ce koristiti vlastiti budzet ? Koja smo mi komedija od drzave. Sve sta treba biti normalno ovdje je nedostizno, a nenormalno je normalno

VL
DU
Deleted user
20:26 03.09.2018.

Kakve su ovo ispraznice!!! I Austrija je turistička zemlja pa se sve i te kako naplaćuje bez bilo kakve štete za imidž kao turističke zemlje. Isto tako je i u Italiji, Švicarskoj......probaj pasti na skijalištu i da te samo spustee s brda u sanjkama...100eura. Laž, laž, laž koja se očito stalnim ponavljanjem pokušava pretvoriti u istinu! Treba naplaćivati sve intervencije HGSS-a! Što se pak tiče pružanja zdravstvene usluge to je nešto drugo, a i tu zemlje iz kojih turisti dolaze mahom bolje prođu nego da je ta ista usluga pružana u zemlji stanovanja jer su usluge prema cjeniku HZZO-a smiješne.

VL
DU
Deleted user
03:40 04.09.2018.

U hrv. javnosti stvoren dojam da se gornji troškovi pokrivaju iz njihovih uplata u hrv. proračun i da je to na štetu drugih sfera koje bi se tako mogle financirati. A zanemarili da je upravo posljednjih godinu dvije ideja vrhuške da se dobar dio poreznog punjenja prebaci na tzv. nerezidente, koji plaćaju npr. PDV u punoj stopi u sferi turizma. Pa ostaje nepobitna činjenica da i strani turist, tijekom boravka u RH, iskešira podosta u hrv. proračun, kupujući proizvode i usluge u kojima sadržan PDV. Druga je priča što se gore ne ističe da je golemi broj sati HGSS besplatan i da su to neimari koji naprosto ne smiju biti u istoj rečenici s trutovima HZZO, kojih ima nekoliko tisuća stalno zaposlenih i koji su trajno deformirali zdr. sustav u Hrvatskoj i mnogi liječnici odlaze revoltirano iz RH jer im dosta "krvopija" HZZO, uostalom pitajte svog liječnika.

VL
BA
Badlands
08:03 04.09.2018.

postoji putno zdravstveno osiguranje i to je u redu kad čovjek infarktira ili slomi nogu na putu. ... ALI... kad se pijana engleskinja baci sa broda pa u potragu kreću helikopteri i obalna straža i to košta 10.000 € ilii kad se upute japankama na velebit bez vode pa zaglave - to bi im trebalo naplatit iz čisto edukativnih razloga :)

VL
Avatar MaloVitra
MaloVitra
10:23 04.09.2018.

Naplaćivati sve usluge, recipročno sa državama u kojima naplaćuju takve usluge našim građanima. neovisno jesu li u EU. Poslije se možemo razračunavati na državnoj razini. Ali prvo plati, jer ako njegova država odbije platiti barem imamo plaćen helikopter HV/HGSS-a.... to su tisuće eura po letu.

VL
AA
aabbcc
21:08 03.09.2018.

Postaviti na plazama upozorenja: " Kupanje na vlastiti rizik strane turiste ne spasavamo " !

VL
MA
maximinimax
20:40 03.09.2018.

Moj kolega doživio infarkt na cesti u Austriji, prevezao ga helikopter i spasili mu život. Nije platio ništa.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.