Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dalmacija

Javni prostori pristupačniji osobama s invaliditetom

\'za podravinu...12.08.05..bjelovar...invalid... uobicajene...nesavladive...zapreke...za...korisnike...invalidskih kolica... snimio: damir spehar\'
Damir Špehar/Pixsell
20.02.2012.
u 15:06

U Vili Dalmacija potpisana je Povelja o pristupačnosti javnih prostora osobama s invaliditetom

U organizaciji Grada Splita i programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj, u Vili Dalmacija upriličeno je svečano potpisivanje Povelje o pristupačnosti javnih prostora osobama s invaliditetom.

U nazočnosti Louise Vinton, koordinatorice UN-a i stalne predstavnice UNDP-a, povelju su potpisali Anđelka Visković, zamjenica splitskog gradonačelnika, te predstavnici gradova s područja Splitsko-dalmatinske županije: Starog Grada, Supetra, Visa, Vrgorca, Sinja, Makarske, Solina, Omiša, Kaštela, Trilja, Trogira, Hvara i Vrlike.

– Ovim činom pokazali smo društvenu odgovornost prema osobama s invaliditetom. U Splitu je stanje poprilično dobro, međutim daleko od onog što želimo. Želimo postići to da u baš svaku ustanovu mogu bez ikakvih prepreka pristupiti osobe s invaliditetom – kazala je dogradonačelnica Anđelka Visković.

Koordinatorica UN-a Louisa Vinton naglasila je da je puno učinjeno za osobe s invaliditetom, no da se uvijek može bolje i više. Poglavito se osvrnula na turističke gradove i mjesta na obali koji brigom za osobe s invaliditetom mogu proširiti svoju turističku ponudu.

Do sada je 11 gradova i općina potpisalo Povelju o pristupačnosti javnih prostora osobama s invaliditetom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije