Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povjerenstvo

Javni natječaj za Brijuni rivijeru bit će raspisan 15. rujna

kosor, jakovčić, brijuni (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/6
29.08.2011.
u 15:16

Ono što je najvažnije u tom projektu je to što će se u Puli i okolici moći zaposliti oko dvije tisuće ljudi. To je zasigurno otvaranje novog prozora razvoju turizma u Istri i u Hrvatskoj, istaknula je premijerka Kosor.

PULA – Međunarodni natječaj, kao što smo i najavljivali, bit će raspisan 15. rujna i završit će 15. siječnja. Tog će se dana u 12 sati otvoriti ponude. Povjerenstvo će do 15. ožujka sljedeće godine odabrati investitora, potvrdila je danas u Puli premijerka Jadranka Kosor nakon održane druge sjednice Povjerenstva za realizaciju i provedbu programa projekta Brijuni rivijera u pulskom hotelu Histria.

J. Kosor još je jednom istaknula važnost projekta Brijuni rivijera koji će omogućiti dodatne kapacitete i, što je najvažnije, kazala je, zapošljavanje oko dvije tisuće ljudi, nazivajući ga “otvorenim prozorom razvoja turizma u Istri”. Nakon sjednice premijerka Kosor obišla je lokacije budućeg turističkog kompleksa – otok Sv. Katarinu i Monumente, Muzil, Pinetu i Hidrobazu. Podsjetimo, ugovor o provedbi programa Brijuni rivijera potpisan je 29. srpnja na Brijunima. Ugovor su tada potpisali istarski župan Ivan Jakovčić, pulski i vodnjanski gradonačelnici Boris Miletić i Klaudio Vitasović te direktor tvrtke Brijuni rivijera Ratomir Ivičić, ali ne i načelnica Općine Fažana Ada Damjanac. Premijerka Kosor vjeruje da će se u projekt uključiti i Općina Fažana jer je on, kazala je, zaista vrijedan, važan i koristan za razvoj općine.

Uključivanje u ovaj važan istarski projekt najavio je i Danko Končar koji će se, kazao je, kandidirati za dobivanje koncesije u svim projektima Brijuni rivijere te će vjerojatno ponuditi drukčiji model od predloženog. Končar drži da je model PPP-a (ili hrvatski JPP, javno-privatno partnerstvo) bolji od predloženog BOT-a (izgradi – upravljaj – prenesi), jer bi time država i jedinice lokalne samouprave dobile udio u vlasništvu na temelju uloženog zemljišta, a zajedno s ulagačem dijelile bi zaradu od dugoročnih investicija.

Komentara 10

Avatar IvanR
IvanR
16:46 29.08.2011.

Čim se ovo dvoje pojavilo na slici odmah postavljam pitanje - Ivo Sanader - Stevo Žufić. O takvim stvarima trebaju se otvoriti tribine pa da se ljudima malo približi o čemu se radi. Neće - jer se radi o lopovlukuu velikih razmjera. Nama ne treba 5 zvijezdica turizam gdje će stana banda (Danko je samo janjičar) sisati lovu već postepena ulaganja, korak po korak. Nismo sposobni za velike i nagle poteze jer se tu standardno radi o velikom lopovluku. I što će to stranci uložiti što mi nemožemo napraviti sami?

AA
aabbcc
17:04 29.08.2011.

. \"otvaranje novog prozora razvoju..... \" _____________________________ Bolje da se smije nego iznosi svoje strucno znanje na nivou O.S. !!

SK
skinner
16:29 29.08.2011.

taj projekt je već odavno trebal biti gotov, još u vrijeme kad ulagači nisu gledali na svaku utrošenu kunu, prije svjetske recesije sad otišla baba s kolačima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije