Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Javna televizija nema senzibiliteta za Slavoniju'

Zbog neobjaljivanja Đakovačkih bušara u dnevniku HRT-a, Vinković pisao ravnatelju Radmanu
28. siječnja 2013. u 10:45 4 komentara 4 prikaza
HRT
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izrevoltiran neobjaljivanjem televizijskog priloga o Đakovačkim bušarima u središnjem dnevniku HRT-a u nedjelju, đakovački gradonačelnik Zoran Vinković uputio je pismo glavnom ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu. U njemu navodi kako \"javna televizija nema senzibiliteta ni u jednoj od shema za Grad Đakovo, ali i Slavoniju u cjelini, koja je najmanje zastupljena u programima\".

- U cjelokupnoj priči nije nevažno da je u središnjoj informativnoj emisiji emitirano izviješće iz Dubrovnika i Crkvenice gdje su, također, održani karnevali, pa čudi da u to izviješće nije moglo stati i jedno Đakovo. Ne želeći omalovažavati trud Dubrovčana i Crikveničana ne mogu ne zamijetiti da su oba karnevala zajedno okupila nekoliko puta manje sudionika nego naš đakovački - piše Vinković.

U nastavku je dodao kako se \"HRT slično ponaša i kada su u pitanju Đakovački vezovi te ostale manifestacije koje se održavaju u Đakovu, a za koje se može reći da su od značaja za čitavu Hrvatsku\". - Mišljenja sam da su Đakovački bušari, Vezovi i sve druge gradske manifestacije upravo one od općeg značaja koje doprinose očuvanju naše kulture i nužno moraju biti dio programa HRT-a - smatra đakovački gradonačelnik i saborski zastupnik HDSSB-a. Pismo glavnom ravnatelju Radmanu Vinković zaključuje porukom da ako će \"nas HRT gledati, što danas čini, samo kroz prizmu potrošača, onda je potrebno ukinuti pristojbu te Upravi, novinarima i čitavom sustavu takozvanog javnog servisa poručiti da živi od tržišta, a ne da ima bilancu na godišnjoj razini od milijardu kuna\".

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • liliZG:

  Točno , slažem se s navodom.....

 • Vexans:

  E moj gradonačelniče g.Vinković ,Slavonija naša lipa i mila,a ponajviše Osijek i Đakovština, izaziva "ospice" osnivanjem HDSSB. Nadati se,da će povratkom generala Glavaša vaša stranka s puno više pragmatizma a manje cirkusiranja doprinjeti,ma mamte fašnikovanje,već boljem životu i obnovi proizvodnje .

 • Avatar comparator
  comparator:

  Tražimo ukidanje pretplate !