Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvo branitelja kupuje 20.000 zastava

Državne zastave nabavljamo unaprijed jer si ne možemo dopustiti da i jedan jedini branitelj ostane bez zastave, kažu u Ministarstvu
05. srpnja 2017. u 07:25 27 komentara 3517 prikaza
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U tijeku je natječaj za javnu nabavu vezano uz isporuku državnih zastava Republike Hrvatske za potrebe održavanja pogreba uz vojne počasti, koji je raspisalo Ministarstvo hrvatskih branitelja.

zastave Žustra polemika Postavljanje i održavanje 2700 zastava na ulazima u grad stoji 350 tisuća kuna

Količina za četiri godine

Okvirna količina državnih zastava koju ministarstvo potražuje je 20.000 komada, u razdoblju od četiri godine, sukladno osiguranim sredstvima u Financijskom planu Ministarstva hrvatskih branitelja u navedenom razdoblju, s napomenom da stvarna nabavljena količina robe na temelju sklopljenog okvirnog sporazuma može biti manja ili veća od okvirne količine. Natječaj precizira da je zastava jednostruka, izrađena iz tkanine koja je postojana na svjetlost, vremenske utjecaje i starenja, nije sklona gužvanju, tiskana u cijelosti tehnikom obostrane vidljivosti cjelokupnom površinom, dimenzija 150x300 cm, opšivena s četiri strane resom zlatne boje dužine cca 4,5 centimetra.

Postupak je otvoren s namjerom “sklapanja okvirnog sporazuma s jednim gospodarskim subjektom na četiri godine”, a procijenjena vrijednost nabave za ukupno trajanje, sve četiri godine, je 2,140.000,00 kuna, bez PDV-a.

Iz ministarstva kažu da je riječ o uobičajenom postupku, temeljem zakona, prema kojem se branitelji ispraćaju uz vojne počasti i uz zastavu na lijesu.

Otvaranje ponuda u kolovozu

– Državne zastave nabavljamo unaprijed, temeljem procjene brojki koje govore o smrtnosti naših korisnika jer si ne možemo dopustiti da i jedan jedini branitelj ostane bez zastave – kažu naši izvori iz ministarstva.

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama i na stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja, a javno otvaranje ponuda počet će istekom roka za dostavu ponuda 17. kolovoza 2017. u Ministarstvu hrvatskih branitelja na Trgu Nevenke Topalušić 1 u Zagrebu.

Ponuditelj će biti odabran u roku od 60 dana od dana isteka roka za dostavu ponude.

Plitvička jezera Stožer za obranu jezera ‘Prekipjelo nam je. Jer što bi bilo s Plitvicama da je Todorić lani kupio hotele, kako je planirano’ Željko Tomas Hrvatska posla Branitelje-pčelare koči birokracija Renata Rašović Plenkovića neće čekati šatori
SUZANA KAČIĆ BARTULOVIĆ
Skandal u splitskoj školi: SDP-ovka pozirala s pištoljem, roditelji zgroženi, reagirao i Fuchs
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
 • zagreb2099:

  a zastave će im isporučiti tvrtka od ministrove šogorice. sramota, jefitnije bi bilo da ih direktno naruče sami u Kini a ne preko posrednika za maržu od 80%. gdje je DORH?

 • Avatar Vuglec
  Vuglec:

  Bitno da se ima čime mlatarat, a rješavati prave probleme e to je već malo teže!?

 • Avatar vlamaar
  vlamaar:

  Pitam se, kome padaju ovakve ideje na pamet??? Treba uvesti Oscara za glupost, ovo bi sigurno ušlo u uži izbor.