Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIMUN ANĐELINOVIĆ

Javio se rektor zbog kojeg je Đikić odlučio otići iz Hrvatske

šimun anđelinović
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
14.02.2017.
u 12:20

Anđelinović je također istaknuo da će se on kao rektor zalagati za unaprjeđenje akademskih sloboda i autonomije Sveučilišta.

Rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović u utorak je priopćio kako je odluka znanstvenika Ivana Đikića, angažiranog na tom Sveučilištu, da napusti Hrvatsku "osobne naravi" te da prof. Đikić na tom Sveučilištu uživa sve akademske slobode.

"Prof. dr. sc. Ivan Đikić, kao i svi drugi profesori na Sveučilištu u Splitu, uživaju sve akademske slobode u svoj njihovoj punini te im ničim nisu ugrožene slobode izbora tema i sadržaja znanstvenog rada i svih ostalih oblika znanstvenog i akademskog djelovanja. Odluku prof. Đikića ne bih komentirao jer je ona osobne naravi", navodi se u priopćenju koje je potpisao rektor Anđelinović.

Anđelinović je također istaknuo da će se on kao rektor zalagati za unaprjeđenje akademskih sloboda i autonomije Sveučilišta.

"Isto tako zalagat ću se da Sveučilište u Splitu i sve njegove sastavnice nastave rast i razvoj na svim razinama, osobito na onoj znanstvenoj i međunarodnoj, kao što sam i do sada radio, a što je i vidljivo u zadnjim izvješćima s međunarodnih rang-lista", poručio je rektor splitskog Sveučilišta Anđelinović reagirajući na Đikićevu najave da će zbog slučaja u vezi s ministrom znanosti i obrazovanja Pavom Barišićem napustiti svoj znanstveni angažman u Hrvatskoj.

>> Đikić: Napuštam Hrvatsku kao znanstvenik. Nastavit ću borbu protiv plagiranja!

>> Barišić o odlasku Đikića iz Hrvatske: Meni je svakako žao. Prinos svakog znanstvenika je vrijedan

Komentara 20

Avatar MK
MK
12:52 14.02.2017.

...kad čujem "Anđelinović", pomislim na Grgu, Vesnu Pusić i Prosinačke Zrtve! ...ipak mislim da bi Djikić trebao sačekati dok iz Augsburga stigne izvješće - ovako to djeluje kao politikanstvo (mozda nije), siljenje, i zbunjuje javnost. Osobno sam zbunjen u ovom slučaju, vjerojatno nisam jedini.

KO
Komacero
13:56 14.02.2017.

Bog ti nece pomoc ako si sam nepomognes.Sve te takozvane akademske velicine gube sjaj kad odaberu politicku stranu isto ko umjetnici.Oni koji bi trebali bit moralne vertikale drustva su samo vikari politickih delikvenata.Velicina je ako si velik u teskim trenucima a ne da se razbacujes diplomama i titulama putem medija.Hrvatske diplome nemaju ni sjaj nit pamet jer ko studiro hrvatsku povjest nezna ko kada i gdje dao Talijanima Dalmaciju je sramota jad i bjeda itd itd

Avatar Niškorist
Niškorist
15:53 14.02.2017.

Svijetski poznat znanstvenik Anđelinović ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije