Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jasna Omejec
Povratak na članak

'Poigravanje s temeljnim ustavnim institucijama prerasta u opasan državni eksperiment'

"Ne znam jesu li društveno opasniji zagovornici teško shvatljivih ideja o nepotrebnosti Ustavnog suda (Ivan Lovrinović, Nansi Tireli...), kod kojih je riječ o neznanju, ili političari koji nešto znaju o ustavnom sudstvu (Zoran Milanović), ali žele eliminirati nositelje sudske kontrole nad politikom"

Komentari 119

ST
strsljen2013
13:15 09.01.2016.

Također se poigrava s Ustavnim sudom kada kandidati ne znaju odgovor na pitanje, koliko sudaca ima Ustavni sud RH. Takve bi kandidate automatski trebalo izbaciti.

VL
DU
Deleted user
14:01 09.01.2016.

...te su odluke postale kontroverzne ne zbog onoga što u njima piše, nego zbog onoga što je javnosti predočeno da u njima piše...gospođo omejec pročitaj još jednom što si rekla. sve odluke ustavnog suda se javno objavljuju i svaki građanim ove zemlje ih može pročitati onako kako su objavljene, pa je tvoja napomena da je javnosti netko predočio što u njima piše u najmanju ruku uvrdljiva. napominjem da sam i ja protiv ustavnog suda kojem si ti na čelu.

VL
Avatar Melankolija
Melankolija
13:27 09.01.2016.

Ustavni sud u Hrvatskoj ima istu ulogu kao i vrhovno svecenstvo u Iranu. Mogu koregirati ono sto misle da trebaju i kad trebaju.

VL
Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
14:02 09.01.2016.

ustavni sud postoji jedino za spašavanje hdz lopova i njihovih pristalica

VL
JK
ja-kan
13:27 09.01.2016.

Ustavni sud - sud koji je ukinuo zakon kojim su bile ukinute povlaštene mirovine (kako bi ih se i oni dočepali te mirovine). Sud zbog kojeg su danas na slobodni Sanader, Glavaš, Bandić, Mamič... Sud u kojem su isključivo stranački podobni sucu koji nemaju ama baš nikakvog ugleda ni u pravnoj struci ni u društvo. Tko je npr. uopće Mario Jelušić i po čemu je to on ugledan kao pravnik. Istovremeno običan građanin ne može od njega očekivati nikakvu zaštitu ustavnih prava pod izgovor da on nije "žalbeni sud". Ovakav Ustavni sud uistinu ničemu ne služi i samo je nepotreban trošak !!

VL
MS
mare_split
12:47 09.01.2016.

Štovana gospođo, ovo što pričate lijepo zvuči no, stvarnost US-a vas demantira! Naime, pitanje je za vas: čemu u vašim ladicama 'leži', u dva navrata obnovljen zahtjev za preispitivanje ustavnosti Zakona o 'psihićima', s ukupno 5 godina 'čekanja'? ... Reći ću vam, što bi vam moj prijatelj koji vam je zahtjev poslao puno bolje pojasnio: jer ste sluge VLASTI koja zloporabi taj zakon i preko njega se obračunava s neistomišljenicima (pitajte Ostjića je li tako?)! Tragični ste, što ne znači da nam US ne treba! Dapače, TREBA nam, ali učinkovit i od politikantstva SLOBODAN US, ... US koji će ČUVATI Narod i RH!

VL
SS
sokac sa drave
13:45 09.01.2016.

Dali je ovo koruptno veselo drustvo ponistilo koju nepravilnu delozaciju i tjeranje sirotinje pod most?.Dali ste ponistili koju ovrhu gdje se familiji zbog duga od petsto kuna oduzme stan od pedeset tisuca Eura?

VL
SS
sokac sa drave
13:59 09.01.2016.

Uvijerili smo se da ustavni sud nije ono sto bih trebao biti.Odmah ga ukinuti i zamijeniti sa golim otokom jer lopovi se nimalo ne boje ustavnog suda ali samo na pomisao golog otoka prsti ih vise ne svrbe i momentalno prestanu pljackati narod.Kada se samo sjetimo kako su pripremajuci se za pljacke stoljeca govorili kako je goli otok sramota HR naroda i kako ga treba unistiti.Znaci kada krenemo u pljacku da ne zavrsimo na tucanju kamena.

VL
GO
golub
14:29 09.01.2016.

Ustavni sud vrh je krim. organizacije i ruglo pravne Hrvatske, a Jasna drži zavjesu iza koje se ovaj eksperiment događa.

VL
DG
Dopisnik gl konc iz sred bosne
14:03 09.01.2016.

nekako imam osjećaj da ovom bapcu halteri stoje- fenomenalno!

VL
4M
4mazge
14:33 09.01.2016.

Ustavni ili bilo koji drugi sud nije svrsishodan građanima sve dok se u njemu mogu donositi politički uvjetovane odluke! Nevažno je kako se sud zove....vžno je tko u njemu radi.....kad bi u njemu radili neovisni stručnjaci to bi svakako bilo svrsishodno....što sad i nije slučaj!.....sve više i više pravnih stručnjaka se slaže s ovom ocjenom.....dakle.....sve je jasno kao dan....ako se želi gledati

VL
Avatar nula
nula
14:07 09.01.2016.

Njezin 'image' je daleko od Ustavnog suda. Djeluje neuvjerivo , zao mi je .

VL
CH
chemica
13:54 09.01.2016.

Ustavni sud je politički jer njegove suce biraju političari u Saboru. Nakon toga, taj sud pušta Sanadera i Bandića na slobodu.No, zar treba još nešto reći?

VL
MI
miso
14:19 09.01.2016.

Ustavni sud ne radi svoj posao! Nijednom me, kao građanina, a niti moju firmu, nisu zaštitili od zloporabe države ili obrtnika Z.B. U tome je osnovni problem. ... Ako u Ustavu RH npr. stoji (Članak 95. točka (3) Predsjednik Republikee bira se većinom svih birača koji su glasovali) a na izborima netko dobije manje od 50%+1 glas, dakle manje od potrebne propisane većine, a gospođa Omejec takvu osobu proglasi Predsjednicom, onda vas pitam tko prvi krši Ustav, i što od ikoga više gospođa Omejec može, smije il treba očekivati? .... Sada se Predsjednici nose potpisi 'imenovanih zastupnika' Sabora, a Ustav u čl. 98 traži da to budu 'zastupnici' Sabora, koji postaju zastupnici tek nakon polaganja prisege na konstituirajućoj sjednici Sabora (čl. 6/7 Poslovnika Sabora) onda vas pitam zašto Ustavni sud ne reagira da je to kršenje Ustava RH i Zakona i da je to puč ili državni udar. … Tko će onda vjerovati Ustavnom sudu, predsjednici, mandataru ili državnim udarom formiranoj Vladi? … Nitko. Eto mog odgovora na iznijete stavove gospođi Omejec. Neka se ne čudi da će ljudi tražiti da se takav Sud odmah ukloni. … Jesam li previše rekao, ili sam ipak bio jasan?

VL
Avatar Melankolija
Melankolija
14:16 09.01.2016.

Treba vam u Ustavnom sudu uvesti obavezno "licko rukovanje" i zaposliti Horvatincica kao vozaca.

VL
DO
dobarsavjet
12:03 09.01.2016.

Kako bi neki rekli sve je to relativno, bakica od 85 godina treba ići u zatvor radi 15 kuna, a neki što su pomračili milijune su poštovani građani, to je naša stvarnost i to se zove pravda, a dalije pravedno neznam?

VL
Avatar velika jabuka
velika jabuka
12:59 09.01.2016.

i ustavni sud se poigrava ustavom, zakonima i pravima građana-sve ovisno o strukturi suda i vlastima.

VL
NE
nemanatrag
12:03 09.01.2016.

Suvišni ste i nepotrebni ste jer ste se kompromitirali...pravo i pravda;baba, dida, šuma i drum....

VL
KA
kamatar
15:35 09.01.2016.

Ustavni sud i naše pravosuđe je nemoguće reformirati. Njega treba rasformirati i praviti novo. Ovo što sada imamo je najkorumpiranije pravosudno smeće u EU. To je izjavio jedan EU parlamentarac obrazlažući, zašto je protiv prijema Hrvatske u članstvo EU.

VL
Avatar Stariribar
Stariribar
16:56 09.01.2016.

Sudu kojem treba 20 godina a i tada ne donese presudu, nije sud pravde nego partije ( bilo koje ).

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.