Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANDIDATURA

Jarosław Kaczyński želi dovršiti misiju poginulog brata Lecha

Jarosław Kaczyński
AFP
26.04.2010.
u 15:57

Jarosław Kaczyński, blizanac nedavno tragično preminulog poljskog predsjednika, od jučer je i službeni kandidat konzervativaca na izvranrednim predsjedničkim izborima.

Jarosław Kaczyński, blizanac nedavno tragično preminulog poljskog predsjednika, od jučer je i službeni kandidat konzervativaca na izvranrednim predsjedničkim izborima.

- Tragično prekinut život predsjednika, smrt elite poljskih domoljuba znači za nas jedno, dovršiti njihovu misiju - stoji u službenoj najavi predsjedničke kandidature. Iako još uvijek u žalosti zbog bratove smrti, Jaroslaw Kaczynski otkrio je da ima podršku obitelji, stranke Pravo i pravednost, a citirajući predsjednika najvećeg poljskog radničkog sidnikata Solidarnost indirektno je tu radničku organizaciju pozvao da ga podrži.

Osim kandidata konzervativaca, služeno se prijavilo još sedam kandidata, dok će 100 tisuća potpisa, kako propisuje poljsko izborno pravo, najvjerojatnije uspjeti skupiti tek pet „najozbiljnih kadidata“ za izbore 20. lipnja u Poljskoj. Po većini komentatora i analitičara u Poljskoj glavna „bitka“ za nasljednika Lecha Kaczynskog vodit će se između Jaroslawa Kaczynskog i kadidata liberalno desne Građanske platforme, Bronislawa Komorowskog, sadašnjeg predsjednika pralamenta i privremenog vršitelja dužnosti predsjednika države.

Ključne riječi

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
19:59 26.04.2010.

Jarosław Kaczyński želi dovršiti misiju poginulog brata Lecha, a to je da položi vjence na groblju na kojem mu brat nije stigao zbog pada aviona..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije