Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HONDA U PROBLEMIMA

Japansku marku automobila pogodio milenijski bug, problem će potrajati do kolovoza?

UK: Tvrtka Honda u South Marstonu
PICS JON BOND. STORY-KEN GIBSON
07.01.2022.
u 12:08

Problem se odnosi na Hondine automobile proizvedene od 2004. do 2012., a prema riječima vlasnika, datum i vrijeme se ne mogu ručno podesiti

Takozvani milenijski bug koji je izazvao strah u cijelom svijetu 1999. pogodio je automobilsku marku Honda. I to sada, više od 21 godinu kasnije, sustavi raznih modela Hondinih vozila prebacili su se na 2002. godinu umjesto 2022. godine, javlja Revija HAK.

Za razliku od strašnog milenijskog buga, koji je u nezivjesnosti držao cijeli (računalni) svijet s prijelaza 1999. godine na 2000. godinu, ovo nije globalni problem, već problem brojnih Hondinih modela za koje navigacijski sustavi misle da je 2002. Naime, nekoliko vlasnika iz SAD-a, Kanade i Velike Britanije prijavilo je isti problem na brojnim forumima. Problem se odnosi na automobile proizvedene od 2004. do 2012., a prema riječima vlasnika, datum i vrijeme se ne mogu ručno podesiti.

Ostale funkcije rade bez poteškoća, a Honda je za američku stranicu Jalopnik rekla da je tvrtka istražuje moguće protumjere.

Jedan od pogođenih vlasnika Honde CR-V također je kontaktirao Hondu nakon čega mu je rečeno da će se problem nastaviti do kolovoza 2022., a zatim će automatski biti ispravljen. Prema njima, nedostatak se može pripisati tome kako GPS sustavi mjere vrijeme i kako je softver kodiran.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Zbog prekršaja i kaznenih bodova, lani je poništeno čak 66 vozačkih dozvola u Dubrovniku

Ključne riječi

Komentara 1

MX
Mister X
13:26 07.01.2022.

milenijski bug, Recite mi što znači bug ?Rođenmi Hrvat ali 50 godina ne živim tu ! Hvala unaprijed !" "BUG" ? Auto pogodi bug !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije