Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otklanjenje neizvjesnosti

Japan uoči sastanka G7 naglašava ulogu fiskalne potrošnje

shinzo abe
Foto: Reuters/PIXSELL
04.04.2016.
u 12:13

Očekuje se da će Japan pojačati mjere poticanja gospodarskih aktivnosti, uključujući podupiranje osobne potrošnje, kako bi spriječio klizanje gospodarstva u recesiji.

 Japan pokušava istaknuti ulogu javne potrošnje u otklanjanju neizvjesnosti u pogledu globalnog rasta u pripremama sastanka sedam najrazvijenijih svjetskih gospodarstava G7 čiji će domaćin biti idućeg mjeseca, objavio je danas list Sankei.

Na samitu zakazanom 26. i 27. svibnja raspravljat će se također o monetarnoj politici i o strukturnim reformama, navodi se u izvješću.

Očekuje se da će Japan pojačati mjere poticanja gospodarskih aktivnosti, uključujući podupiranje osobne potrošnje, kako bi spriječio klizanje gospodarstva u recesiji.

Glavni će potpornji nove ekonomske strategije biti upotreba mogućeg dodatnog proračuna za fiskalnu godinu koja je započela ovog mjeseca i povećanje poreznih prihoda, piše Sankei.

Vlada će također procijeniti kako gospodarstvo reagira kako bi utvrdila treba li odgoditi podizanje stope PDV-a, planirano za travanj iduće godine, dodaje japanski list.

>> Ovo je 10 najmiroljubivijih država na svijetu

Komentara 2

Avatar tomislav21
tomislav21
13:25 04.04.2016.

Japan--- debt US$10.46 trillion

Avatar tomislav21
tomislav21
13:28 04.04.2016.

Grcki debt( dug) je161.3% of the GDP. ....Japana je 226.1%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije