Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže se nestali

Japan pogodio tajfun i usmrtio 17 osoba, zaobišao Fukushimu

Tajfun pogodio Japan (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
17.10.2013.
u 10:00

U Tokiju su otkazani letovi, vlakovi ne voze, a škole su zatvorene. Iz meteorološke agencije rekli su kako je ovo najveći tajfun u 10 godina.

U naletu tajfuna Wipha koji je prošao kraj japanskog glavnog grada, stradalo je 17 osoba, a traga se za njih 50. Evakuirano je 20.000 stanovnika. Tajfun je uzrokovao odrone zemlje i poplave na otoku Izu Oshima, južno od Tokija. Srušeno je nekoliko kuća.

Vjetar je puhao 126 km/h, a s povremenim udarima jakosti i do 180 km/h, piše Guardian.

U Tokiju su otkazani letovi, vlakovi ne voze, a škole su zatvorene. Iz meteorološke agencije rekli su kako je ovo najveći tajfun u 10 godina.

U nuklearci Fukushima posebno su bili zabrinuti zbog najave tajfuna. Osigurali su strojeve i obustavili sve pozadinske radove kako se oluja približavala. Glasnogovornik Tepca izjavio je da tajfun Whipa nije prouzročio nikakve dodatne probleme u Fukushimi koja se bori s curenjem radioaktivne vode nakon razornog potresa i tsunamija koji je pogodio obalu Japana 2011. godine.

>>Razorni tajfun pogodio Kinu: Dvoje poginulo, paraliziran promet

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije