Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUŠTENI IZ ZATVORA

Jandroković o Boysima: Država mora skrbiti o svojim državljanima koji u inozemstvu upadnu u probleme

Zagreb: Konferenciija za medije Gordana Jandrokovića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.12.2023.
u 12:33

"Konačno je došao trenutak da se jedan do njih vraća. Nadam se da će se to nastaviti u idućim danima i tjednima", rekao je Jandroković.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavio je u nedjelju, u povodu puštanja dijela hrvatskih navijača iz grčkih zatvora i pokrića troškova njihova povratka, kako je država dužna brinuti o svojim državljanima.

Slažete li se da porezni obveznici plaćaju BBB-ovcima dio troškova za povratak iz Grčke?

- Obaveza je države da brine o svojim državljanima, a što će biti kasnije, to će se riješiti u uobičajenoj proceduru - kazao je Jandroković nakon što je predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio da je veleposlanstvo RH u Ateni dobilo naputak da pokrije cijeli paket troškova za njihov povratak, ako nemaju sredstava. 

Rekao je da je odluka o puštanju 31 navijača donesena u petak, manje od 20 obratilo se veleposlanstvo, a neki od njih su tražili potporu da im se daju financijska sredstva da kupe karte kako bi se vratili u Hrvatsku.

- Država mora skrbiti o svojim državljanima koji se zateknu u inozemstvu i upadnu u probleme, bilo da se to dogodi njihovom odgovornošću ili iz nekih drugih okolnosti. Ovo je situaciju u kojoj je više od sto hrvatskih državljana zatvoreno u Grčkoj. Konačno je došao trenutak da se jedan do njih vraća. Nadam se da će se to nastaviti u idućim danima i tjednima - rekao je Jandroković.

VEZANI ČLANCI:

Osvrnuo i na 24. obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana rekavši kako je on imao sposobnost da svoju ideju o stvaranju hrvatske države pretvori u stvarnost.

- Franjo Tuđman je po meni najveći hrvatski političar. On je imao sposobnost da svoje ideje pretvori u stvarnost, živio je hrvatsku državu, sanjao je i ostario svoj san - rekao je predsjednik Hrvatskog sabora.

- Prošli smo od tada težak put, bili smo žrtva velikosrpske agresije, pobijedili u Domovinskom ratu, međunarodno se afirmirali, postali članicom Europske unije, NATO saveza, sigurni smo, napredujemo. Teško je procijeniti kako je Franjo Tuđman vidio Hrvatsku, ali imamo brojna postignuća, no moramo raditi i na onim stvarima u kojima bismo još trebali biti bolji - rekao je Jandroković.

VIDEO Plenković o troškovima za Boyse i pomoći za njihov povratak u Hrvatsku: 'Ovo je proces bez presedana'

Komentara 7

Avatar Guy_Fawkes
Guy_Fawkes
17:16 10.12.2023.

Ako se pomagalo "zambijscima", zašto se ne bi pomagalo BBB-ima?

Avatar Behemot
Behemot
14:12 10.12.2023.

Ako se moglo plaćati milijune kako bi se izvukli trgovci djecom u Africi, zašto se ne bi onda pomoglo i ovoj hiperaktivnoj omladini?

PR
pravednik2
16:01 10.12.2023.

Što kaže predsjednik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije