Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićen predsjednik uprave

Janaf donio Kodeks kojim se brani uzimanje mita, potpisao ga je Dragan Kovačević

Dragan Kovačević, predsjednik Uprave JANAF-a
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
21.09.2020.
u 11:52

Antikorupciji posvećena je 41 točka, a korupcija se definira kao "izravno ili neizravno traženje, nuđenje, davanje ili primanje mita ili bilo koje druge nezakonite koristi"

Tvrtka Janaf centar je velike afere oko namještanja poslova i uzimanja mita, a zbog toga je uhićen i predsjednik uprave Dragan Kovačević. Tvrtka na svojim web-stranicama ima istaknuti antikorupcijski program, odnosno akt kojeg je za razdoblje 2019. i 2020. godine donijela Vlada. 

Uz taj dokument, Janaf je na svojim stranicama objavio i Kodeks poslovnog ponašanja, interni akt koji nalaže opće stvari poput pravila odijevanja, no veliki dio odnosi se i na antikorupcijsko djelovanje. Antikorupciji je posvećena 41 točka, a korupcija se definira kao "izravno ili neizravno traženje, nuđenje, davanje ili primanje mita ili bilo koje druge nezakonite koristi", piše Novi List

“Radnici Društva dužni su odbaciti svaku ponudu za sudjelovanjem u korupciji. Uspješna borba protiv korupcije traži aktivno sudjelovanje i blisku suradnju svih radnika s rukovodećim kadrom i tijelima javne vlasti. Članovi Uprave ili NO Društva ne smiju donositi odluke temeljene na osobnim interesima ili interesima s njima povezanih osoba i ne smiju sudjelovati u odlukama u vezi s kojima su u sukobu interesa”, stoji u Kodeksu koji je potpisao Dragan Kovačević te se naglašava kako se strogo zabranjuje uzimanje svakog oblika mita ili korupcije.  

VIDEO Uhićen šef Janafa, DORH za kriminal sumnjiči više ljudi

Dragana Kovačevića tereti se da je za namještanje posla Kreši Peteku primio mito u iznosu od 1,96 milijuna kuna. Također, otkriveno je da je navodno za poslovne partnere organizirao zabave s prostitutkama te da je doznao da ga se prati pa pobacao mobitele u Savu. 

Komentara 11

DU
Deleted user
12:10 21.09.2020.

to je barem 10 godina robije više za glavnog aktera i potpisnika

Avatar Nomi
Nomi
12:09 21.09.2020.

Propisao je drugima, helou! Quod licet Iovi, non licet bovi

XI
xibau
12:00 21.09.2020.

pa i rimcova je bila koordinator za donošenje novog zakona o brobi protiv korupcije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije