Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diplomatska poruka

James Foley: Sljedeći put dovodim američke ulagače

Foley (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/3
16.05.2011.
u 14:19

Veleposlanik SAD-a James Foley upoznat je s podatkom da je šibensko-kninska regija stradala u ratu, ali i kako je destinacija atraktivna za investitore

ŠIBENIK - Svjesni smo teškoća s kojima se Šibenik susreće u posljednjih dvadeset godina, posebice u gospodarstvu, no cilj je mog posjeta lokacije zanimljive američkim ulagačima koje ću sljedeći put dovesti sa sobom – kazao je James Foley, veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj, koji je sa suprugom i pratnjom danas u službenom posjetu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji.

Iz Grada Šibenika ističu kako je gradonačelnik dr. Ante Županović J. Foleya kratko upoznao s najaktualnijim šibenskim  projektima jer je interes i grada i županije i Republike Hrvatske privući strane investitore, pa tako i američki kapital. Slično je na bilo i na sastanku veleposlanika sa županom Goranom Paukom.

Veleposlanik Foley pokazao je i kako je upoznat s činjenicom da je županija stradala u ratu, no njegovo je stajalište kako ima velike mogućnosti i potencijal za američke investitore, te da je odredište atraktivno za ulagače.

Američki diplomat smatra i da regija ima vrlo dobre mogućnost u svjetlu pristupanja EU, a to bi  trebalo biti vidljivo u nadolazećim godinama. Diplomatski je poručio i kako je SAD blizak prijatelj Hrvatske te kako joj u svakom pogledu želi dobro, a zatim se prošetao središtem grada.

Ključne riječi

Komentara 2

SA
saad
07:19 17.05.2011.

U hrvatskoj bi trebalo zatvoriti sve skole osim ugostiteljske.

UK
Ugo Kajvez
23:07 17.05.2011.

God help us !! ................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije