Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

James Cameron: da su mene poslušali...

Slavni redatelj tvrdi da bi curenje nafte u Meksičkom zaljevu bilo zaustavljeno ranije da su poslušali njegov prijedlog, istovjetan primijenjenom rješenju. No, njegov elaborat nisu uzimali ozbiljno zato što je on hollywoodski redatelj.
11. kolovoza 2010. u 13:20 2 komentara 2 prikaza
James Cameron
Foto: Pixsell

– Radili smo na tom problemu nekoliko tjedana, i podnijeli smo izvještaj od 25 stranica ministarstvu energetike i Obalnoj straži, u kojem je pisalo što treba učiniti. Svi su ga vrlo spremno ignorirali, a znate što? Na kraju su napravili točno ono što smo im mi preporučili. Ne kažem da su to učinili zato što smo mi to preporučili. Mislim da su to učinili zato što je to tako trebalo učiniti. Ali zbilja su učinili točno ono što smo mi rekli da treba – kaže redatelj koji je snimajući dokumentarac o Titanicu stekao ogromno iskustvo u radu sa strojevima na velikim dubinama.

Cameron kaže da ga je na priključivanje naporima da se zaustavi curenje nafte motiviralo mišljenje da i netko tko nije iz BP-a treba reći svoje:

– Ako se oslanjate na BP da biste vidjeli što se događa, to vam je kao da gledate kriminalčevu videosnimku mjesta zločina. Mislim da je njima (vlastima) BP uvaljivao gluposti svaki dan i oni su im vjerovali. Također mislim da je izvor našeg izvještaja u njihovim umovima bio kontaminiran zato što je u to bio uključen čovjek iz Hollywooda. Dužnosnici su skloni bježati od medija ako ih ne mogu kontrolirati, što je potpuno odbacilo vrlo vrijedno sudjelovanje 23 osobe u mojoj ekipi, koji su svi crème de la crème rada na velikim dubinama. Ja sam tu grupu okupio i koordinirao suradnju s vladinim agencijama. Na kraju su nas ignorirali najvjerojatnije zbog mog udjela u svemu tome.

A kolika je šteta što zbog njegova imena taj prijedlog nisu uzeli u obzir, Cameron sažeto opisuje:

– Stvar je u tome što je to bio ispravan odgovor prije 60 dana kad smo im mi dali taj elaborat. Što znači da je milijun galona nafte, puta 60 dana, nepotrebno isteklo u zaljev. A to je 60 milijuna galona (227 milijuna litara, oko milijun i pol barela) nafte.

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • veky:

    Sada će barem snimiti novi film na tu temu.:)

  • -obrisani-:

    Zar još Američkom narodu nije jasno da je nafta namjerno puštana. Namjerno masoni pomoću organizacije \"HARP\" zagađuju avionima zrak iznad Amerike da bi narod obolio. Ta ista organizacija ima stroj kojim uspješno izaziva potrese gdje požele soničnim valovima, ta ista ... prikaži još! organizacija ima stroj kojim zagrijavaju ionosferu te uspjevaju navući sušna razdoblja i požare na određena područja i pretjerane kiše i padaline na druga područja koja tada trpe poplave...uguglaj :-IME BOŽJE, ILI IME ZVIJERI, ČIP...pa zarolaj do sredine da vidiš uz nano čipove kojima će i već čipiraju ljude otrovima i ove užase rade.