Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Oreškovićev savjetnik

Jakša Puljiz otkrio čime će se baviti u Uredu premijera i kako je došlo do suradnje

Jakša Puljiz
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
05.03.2016.
u 18:24

Puljiz će u Oreškovićevom uredu biti zadužen za koordinaciju rada svih ministarstava.

Jakša Puljiz, nestranački stručnjak za europske fondove, novi je savjetnik premijera Tihomira Oreškovića, točnije, njegov CIO (Chief Integration Officer).

Puljiz je za N1 televiziju objasnio čime će se točno baviti u Uredu premijera.

- Moj posao u uredu premijera ima za svrhu poboljšati koordinaciju rada među resorima, da se bolje povežu zajedničke teme i da se napravi što kvalitetniji posao na pripremi reformi koje smo obećali Europskoj komisiji, kao i onih koje moramo staviti u Nacionalni plan reformi za 2016. godinu - izjavio je Puljiz.

- Uz to i koordinacija i praćenje pripreme najvažnijih strateških projekata i osiguranje da premijer ima najvažnije informacije i kontrolu na pripremi projekata - rekao je Puljiz i usporedio ovaj posao s poslom koji je obavljao kao zamjenik SDP-ova ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića.

- Ključna razlika je što će fokus biti na same reforme i pojedinačne projekte, dok će tehnički dio ipak ostati iza mene - rekao je Puljiz.

Na pitanje hoće li njegova uloga, s obzirom na komunikaciju u vladajućoj koaliciji, biti posredovanje između Tomislava Karamarka i Bože Petrova, Puljiz je odgovorio da neće i da će njegov posao biti tehnički

- Moj glavni zadatak je, kada govorimo o konkretnim reformama, da budu na najbolji način osmišljene i da se vrše u skladu sa zamišljenom dinamikom - objasnio je Puljiz koji je otkrio i kako je došlo do suradnje s premijerom Oreškovićem.

- S premijerom sam dosta razgovarao o problematici Europskih fondova, pripremi i provedbi reformi u Hrvatskoj i kroz te kontakte je došlo i do ove suradnje - rekao je Puljiz.

>> Orešković odabrao bivšeg Grčićevog zamjenika za svog savjetnika

Komentara 69

TO
torcidaš
20:51 05.03.2016.

Nemojte negativno o liku pa u svom nandatu od mogucih 100 STO necega on je povukao cak 10 DESET necega iz EU fondova u Hrvatsku. Takve strucnjake Je imala partija i sad ih uvaljuje nama. Katastrofa

RE
rekaosamsve
21:00 05.03.2016.

Vecina Josipovicevih savjetnika u vladu a HDZ ovci na burzu bravo majstori!!!

BK
branko-kockica
18:32 05.03.2016.

Aha, tip koji je bio 4 godine zadužen za EU fondove čije je iskorištenje bila totalni fijasko će sada opet biti zadužen za EU fondove, valjda zbog svojih uspjeha? I kakva je to glupost koordinacija ministarstava, zar za to ne bi trebali biti zaduženi podpredsjednici vlade?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije