Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20 centi po kilogramu
Povratak na članak

Jakovina: Kompenzacijska mjera EU za hrvatske mandarine ionako bi bila niska

Ministar je otkrio i neke konkretne brojke: ove godine u Hrvatskoj se očekuje urod mandarina od oko 80 tisuća tona

Komentari 15

ST
stefj
18:02 05.09.2014.

Jakovina zapravo želi reći - ova vlada je nesposobna i nije uspjela zaštititi interese proizvođača mandarina u Hrvatskoj...

VL
Avatar Jorge
Jorge
18:17 05.09.2014.

Evo pitanje za ministra: ako je izvoz koji je sada po sankcijama iznosio 15 mil eura koliki je iznos kompenzacija uspio dogovoriti. Nadam se da ovako sposoban političar uspio barem nešto spasiti. Što kažete? Ništa? Baš ništa? Nemoguće! Pa čaka čak bi i Grčić uspio tu izvući neke euro.

VL
SR
sumski_razbojnik
18:55 05.09.2014.

Što uopće očekivati od likova koji su nam rejting srušili na smeće od smeća...sve je učinilo ovo smeće od vlade da slomi RH.Slovačka i Češka braneći svoje gospodarske interese čim se najave nove sankcije rusiji najave veto na to a naš slučajni premijer laprda besmislice te podpomognut srbočetničkim i orjunaškim elementima u vladi još uvjek okrivljuje za sve loše što se događa,HDZ,Stjepana Radića,Antu Starčevića,kraljeve Tomislava,Krešimira,Zvonimira te pokojeg bana i kneza.Zaboravih spomenuti i klerofašističku katoličku crkvu.Gospodo u pravu je bio Matoš kad je spjevao one verse kako će hrvatskoj uzmanjkati štrika za sve hukje koje nas uništavaju.

VL
Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
22:32 05.09.2014.

Jakovina, ako bi ti pristao da te mogu gađati mandarinama među oči na Trgu bana Jelačića 10 dana za redom po pola sata, ja bih odmah kupio 200 kg mandarina. Ako bih mogao gađati i Milanovića, dižem kredit i kupujem tonu. Siguran sam da bi se našlo još interesenata. Uz malo marketinga sve bi se mandarine prodale u Hrvatskoj. Dakle, prestati mlatiti tuđim spolovilom po mandarinama nego preuzmi inicijativu i konačno počni raditi svoj posao i opravdaj tu plaću od 30.000 kn.

VL
NV
novo vriijeme
22:30 05.09.2014.

Jakovinu se sapleo o vlastite misli "Naša mandarina je najkvalitetnija mandarina" a kao mjera spašavanja uzgajivača će otvoriti javni program otkupa za škole. Kad je najkvalitetnija što je onda ne proda u Berlinu za velike novce. Jasno je da je je naš uzgoj sorti zaostao a pitanje je i pesticida i da je bolje uzeti 1.5 kuna po kilogramu od EU nego da je otukupljuje država možda i za manje. Razumljivo je da Španjolci koji imaju vrhunsku mandarinu koju će prodati EU nisu pristali a zašto mi nismo?(svatko tko je kupio u šoping centru zna o čemu govorim) Prvo država treba sa Agronomskim fakultetom unaprijediti uzgoj mandarina da budu konkurentne na EU tržištu ali to ne paše Todoriću koji ih komplet otkupljuje za rusko tržište. Da su bolje bila bi konkurencija otkupljivača, ovako nitko ih neće osim Todorića. Hoće li Jakovina otkupiti mandarine od proizvođača ili Konzuma.

VL
TR
Trajkovski
18:30 05.09.2014.

Vratio se kući iz Brisela praznih džepova pa se sad opravdava i sve relativizira... Ma jedan veliki bravo za našeg ministra!

VL
M1
marin_11
21:51 05.09.2014.

A što će napraviti za zaštitu hrvatskih poljoprivrednika ovaj koji ni svoju biljnu ljekarnu nije znao voditi pa mu je propala . Ali nije on kriv, krivi su svi oni koji ih trpe na vlasti ...

VL
DU
Deleted user
22:50 05.09.2014.

eeee, samo nam je trebao ovaj windfucker, kao da nam nije dosta poplava, suša, nekvalitetnog uvoza, raznih nameta i harača,,xebo te onaj tko te postavio, xebo te onaj tko je uopće glasao za tebe

VL
SC
stjepan.cosic1
07:59 06.09.2014.

za njegove višnje naknad bi bila sigurno veća???

VL
DU
Deleted user
07:26 06.09.2014.

Dali ce Hrvatska vlada nadomjestiti 15 milijona euro svojim seljacima-proizvodjacima tih prehrambeni namirnica i voca i povrca,jer s tim glupim potezima o uvodjenju sankcija nekome kome su Hrvatski proizvodjaci prodavali svoje proizvode,je vise nego glupav potez,ap lahko Rusima uvodi Njemacka sankcije,ili Spanjolska,ili Francuska.....,jer su te zemlje davno obezbjedili sebi trziste,Kina,daleki istok,pa Africka trzista......a mi vise cak ni na nas blakan ne izvozimo nista,a kamoli u Rusiju.........

VL
ZV
zeljko.visnic
07:51 06.09.2014.

možda je ipak uspio dogovoriti da mi uvezemo nekoliko tisuća tona mandarina.

VL
DU
Deleted user
09:32 06.09.2014.

Nevjerojatna hrpa nesposobnjakovića, ovo je na tragu one Milanovićeve da ne treba tražiti pomoć za poplave.

VL
Avatar Androkoma
Androkoma
17:56 05.09.2014.

Mislim da je ta citava brojka od € 15 miliona izvoza za rusiju zanemariva i da proizvodjaci sa ministarstvom lako mogu pronaci rijesenje! Sretno!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.