Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
video

Jakovčić: SDP pokušava politički destabilizirati Istru

'22.10.2011., Bocarski dom, Prisavlje 2, Zagreb - Javno predstavljanje Plana 21 Kukuriku koalicije na temu: Vanjska politika i EU integracije. Ivan Jakovcic.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
08.11.2012.
u 21:11

- Istra i njeni građani više od 20 godina s očitim i vrlo jasnim razlogom podržavaju našu politiku jer su svjesni da bi Istra bez IDS-a bila igračka u rukama zagrebačkih političkih elita koje god boje te elite bile- kazao je istarski župan

Istarski župan Ivan Jakovčić komentirao je jučerašnju odluku predsjedništva SDP-a o raspuštanju organa Gradske organizacije SDP-a Pule i organa županijske organizacije SDP-a Istarske županije rekavši kako kako je to očiti pokušaj političke destabilizacije Istre.

U snimci konferencije za medije objavljene na kanalu IDS-a na Youtubeu Jakovčić je kazao: Smjena čelnika SDP-a Istre i SDP-a Pule nije samo unutarstranačka stvar SDP-a jer ti čelnici koji su smjenjeni obavljaju visoke dužnosti kako na nivou Istarske županije tako i na nivou grada Pule. Zato po meni to postaje prvorazredno političko pitanje s očitim pokušajem političke destabilizacije Istre.

Osvrnuo se i na temu Plomina 3 te ponovio da ga želi isključivo na plin, a smatra i da je je zaključak sa posljednje sjednice županijske skupštine razbjesnio vodstvo SDP-a.

Izloženi smo svakakvim pritiscima, a u zadnje vrijeme pogotovo na temu Plomina 3 kojeg želimo isključivo na plin. Očito je posljednja sjednica županijske skupštine na kojoj su  jednoglasno sve političke opcije prihvatile zaključak u ime županije razbijesnila vodstvo SDP-a, kazao je Jakovčić i dodao kako vjeruje da bi svaka stranka trebala poštivati volju građana.

- U ovom slučaju znamo da je velika većina građana Istre spremna prihvatiti termoelektranu Plomin 3, ali isključivo na plin. Mi ostajemo odlučni u obrani tih interesa građana Istre - kazao je.

- Istra i njeni građani više od 20 godina s očitim i vrlo jasnim razlogom podržavaju našu politiku jer su svjesni da bi Istra bez IDS-a bila igračka u rukama zagrebačkih političkih elita koje god boje te elite bile. Jasno da ovim potezom vrh SDP-a najavljuje novu politiku prema Istri očito im ne odgovara stabilna i politički čvrsta Istra - zaključio je Jakovčić.

Ključne riječi

Komentara 13

NE
Nepokolebljiv
21:39 08.11.2012.

Lijepo je sto g. Jakovcic podrzava "volju naroda koju "svi" znaju" jedino mi se cini da nije informirao narod da elektricna energija proizvedena gorenjem plina ima cjenu oko 20-30% visu nego enerkija proizvedena gorenjem "CISTOG" uvoznog ugljena. Ako su "Istrijanaa spremni platiti svoju energiju skuplje i razliku za ostale stanovnike koji ce kupovati energiju iz Plomina 3 u tom slucaju Markov Trg bi morao poslusati. Problem je jedino a sto ako se "Istrijani" za godinu predomisle i odustanu placati razliku u cijeni? "Svi znamo" da su "Istrijani" prevrtljivi (vjerojatno sto medu njima ima puno "bivsih" Srba) pa cemo predvidjeti da ce se predomisliti i centralu odmah prilagoditi izgaranju ugljena.

AA
Aartur
21:46 08.11.2012.

Sve što našim političarima nije po volji je automatski "pokušaj destabilizacije", a zapravo su oni sami najveći destabilizirajući faktor koji ovu državu već 20 godina vuče na dno.

SP
splitskaljeta
21:19 08.11.2012.

Jakovčić je predugo predsjednik stranke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije